Paterswolde, 22 juni 2010 Sportrade fit- & wellness te Paterswolde lanceert als eerste in het Noorden het concept HumanSport; een functioneel en geïntegreerd trainingsprogramma. De apparaten werken volledig via kabels. Dit biedt een volledig vrije en natuurlijke bewegingsuitslag. Leden kunnen sportspecifiek trainen, waarbij kracht, balans, coà¶rdinatie en conditie centraal staan. Het trainingsprogramma, ontwikkeld door Star Trac, bestaat uit zes krachttoestellen, waarmee bewegingen uit het dagelijks leven gesimuleerd kunnen worden. HumanSport biedt drie verschillende en volledig aan te passen trainingmethodes aan, welke een ongelimiteerd aantal dagelijkse handelingen verbeteren: van het verfijnen van een golfswing tot het makkelijker oppakken van de kleinkinderen.

Voor iedereen op maat gemaakt

à¢â‚¬Å“HumanSport biedt ieder lid een op maat gemaakt trainingsprogramma aan, welke is toegespitst op eigen doelen en capaciteitenà¢â‚¬, zegt Hans Gerritsen van Sportrade fit- & wellness. à¢â‚¬Å“De apparaten zijn makkelijk in gebruik en iedereen, van recreant tot topsporter, kan gebruik maken van HumanSport. HumanSport is een geweldige aanvulling op ons huidige aanbod. Het is een uniek concept, aangezien u zelf de beweging moet maken en coà¶rdineren, dit in tegenstelling tot de meeste fitnessapparaten. Hierdoor wordt de spiergroep efficiënter belast en blijven gewrichten beschermd. HumanSport is geschikt voor vele doelgroepen: leden die willen afvallen, revalideren, sportspecifieke prestaties of algehele conditie willen verbeteren. Voor elke doelgroep is een trainingsprogramma ontwikkeld.à¢â‚¬

Gebaseerd op het menselijk lichaam

Het HumanSport krachtcircuit is ontworpen om de natuurlijke lichaamsbewegingen te weerspiegelen. Het circuit geeft vrijheid bij het bewegen op een manier welke zo intuïtief is, dat het voelt alsof de apparaten op maat gemaakt zijn voor iedere gebruiker. Op ieder apparaat zijn meerdere spiergroepen te trainen. Zes machines geven honderden oefeningsmogelijkheden, welke kunnen worden aangepast om: de totale lichaamskracht te verbeteren, lichaamsvet te verminderen, spierkracht op te bouwen, postuur en sportprestaties te verbeteren of pijn afkomstig van een blessure te verminderen.

Drie trainingprogramma‘˜s

Ondanks de eindeloze mogelijkheden, richt HumanSport zich op drie trainingswijzen. Base Strength is gericht op oefeningen voor specifieke spiergroepen terwijl Core Stabilization kernspiergroepen, welke balans en coà¶rdinatie integreren, verbetert. De derde fase, Dynamic Movement is gericht op het gehele lichaam en de totale verbetering van kracht, balans en coà¶rdinatie.

------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie en/of high resolutie afbeeldingen kunt u contact opnemen met:
Sportrade fit- & wellness
Hans Gerritsen

Tel: 050 3080805
E: [email protected]
I: www.sportrade.nl

Innovex Fitness
Innovex Fitness is al vijf jaar de grootste dealer van de merken Star Trac en Gym 80 in Europa. Door een goede serviceafdeling, diverse opleidingen, meerdere bewezen concepten (waaronder Spinning), eigen leasing en een zeer compleet assortiment, is Innovex Fitness uitgegroeid tot een ´one-stop-shop‘˜. Innovex Fitness doet er alles aan haar klanten optimaal te bedienen. In de kern betekent dat het leveren van degelijke producten. Maar we gaan graag een stap verder. Met structurele ondersteuning van Innovex Fitness in sales, educatie en marketing werden al vele clubs in de Benelux zeer succesvol.

Star Trac
Star Trac biedt een complete lijn van cardiovasculaire and kracht toestellen, inclusief the nieuwe Elite en Pro series CrossTrainers, fietsen, steps en loopbanden met, door de gebruiker gecontroleerde koelventilatoren, gebaseerd op de gebruiker. Daarnaast biedt het bedrijf de nieuwe Instinct lijn van krachttoestellen aan op basis van een circuit. Het bedrijf is ook partner van Mad Dogg Athletics, de makers van Spinning en fabrikant van alle drie de Spinner fietsen evenals de Spinner NXT. Meer dan 3 miljoen mensen in meer dan 70 landen gebruiken Star Trac toestellen op een dagelijkse basis. Voor meer informatie kijk op www.startrac.com