(Persbericht) Reeuwijk, 26 oktober 2011 SPS, specialist in beheer en continuïteit van ICT-omgevingen, kondigt aan dat zij de monitoring van de WhipTail Tech opslagoplossingen in haar Gensys beheeroplossing heeft opgenomen. Daarnaast is SPS benoemd tot implementatiepartner van de WhipTail systemen.

Met de WhipTail opslagoplossingen worden zeer snelle toegangstijden en hoge doorvoersnelheden gerealiseerd, waardoor database- of virtualisatieservers meer data en transacties kunnen verwerken in beduidend minder tijd. Door de extreem hoge hoeveelheid input/output-transacties (250.000 IOPS) wordt een VDI-omgeving met duizenden virtuele werkplekken moeiteloos ondersteund en zijn de transactieverwerking op en de rapportages uit databases factoren sneller. Daarnaast worden de kosten van opslag sterk teruggedrongen.

Na het bezoek van Dan Crain, CEO van WhipTail Tech, aan SPS hebben specialisten van beide partijen samengewerkt, waardoor SPS nu in haar Gensys beheeroplossing voorzieningen heeft getroffen om het beheer van de WhipTail technologie te ondersteunen.

à¢â‚¬Å“Met Gensys kunnen WhipTail gebruikers vanaf nu hun systemen optimaal beheren, net als de rest van de bedrijfskritische IT-infrastructuurà¢â‚¬, zegt Marko de Jong, CEO van SPS. à¢â‚¬Å“De WhipTail technologie is in het portfolio van SPS opgenomen, omdat deze uitstekend past bij onze focus op innovatieve producten. Wij hebben de systemen getest en zijn onder de indruk van deze technologie. Vooral in omvangrijke VDI-omgevingen of bij een intensief gebruik van databases komen deze systemen uitstekend tot hun recht. Door onze kennis van en ervaring met IT-infrastructuren en opslagsystemen zijn wij uitstekend in staat de WhipTail systemen te implementeren en te beheren.à¢â‚¬

Voor meer informatie zie: http://www.sps.nl/infra-solutions/whiptail-en-sps.html.

--------------------
Over SPS
SPS uit Reeuwijk is leverancier en ontwikkelaar van de GENSYS࢑ž¢ Business Service Management (BSM) oplossing en aanbieder van de op GENSYS gebaseerde Res-Q beheerdiensten en Datacenter services. SPS richt zich met name op de Managed Service Providers en de lokale IT-afdelingen van middelgrote tot grote organisaties die hun IT beter willen afstemmen op de business en als Interne Service Provider meetbare diensten moeten gaan leveren. Als innovatieve IT-organisatie met ruim 16 jaar beheerexpertise bij meer dan 300 gerenommeerde klanten is SPS à©à©n van de belangrijkste spelers in de Business Service Management markt. Door tooling, processen en organisatie volledig op elkaar af te stemmen levert SPS een totale beheeroplossing inclusief blauwdruk voor beheerorganisaties en processen: à¢â‚¬Å“Manage IT the Gensys Wayà¢â‚¬. Meer informatie over SPS is te vinden op www.sps.nl.

Over WhipTail Tech
Een revolutionair technologiebedrijf dat 2.916 mijl ten oosten van Silicon Valley is gevestigd in het zonnige Whippany, N.J. WhipTail Tech ontwierp de eerste volledig met solid-state technologie gevulde storage area network (SAN) appliance. De XLR8r lijn werd uitgebracht in 2008 en kwam met een oplossing voor de grootste storage-uitdaging de hoge I/O-eisen die processors en huidige applicaties nodig hebben voor optimale performance door het leveren van 250.000 WRITE IOPS. Voor meer informatie: www.whiptailtech.com.