Lloyds Register Quality Assurance heeft onlangs aan Staalmarkt het ISO 9001-2008 certificaat uitgereikt. Door deze ISO certificering kan Staalmarkt haar dienstverlening nog beter waarborgen en haar kwaliteit nog verder aanscherpen.

Na enkele maanden van intensieve voorbereiding heeft Lloyds begin november het opgebouwde kwaliteitssysteem bij verschillende Staalmarkt vestigingen onderzocht. Dit resulteerde in
het verlenen van de certificering ISO 9001. De medewerkers van Staalmarkt zijn blij met de certificering. Erwin de Vos, algemeen directeur van Staalmarkt "We zijn enorm trots op het bereiken van deze mijlpaal in de ontwikkeling van onze organisatie. Ik zie het als een beloning van ons werk, maar het vormt tevens een uitdaging om de lat elk jaar weer een stukje hoger te leggen. ISO geeft ons een uitstekende basis voor het continue verbeteren en verder uitbouwen van onze organisatie. Staalmarkt wil nog meer focussen op de wensen van de klant. En ISO helpt ons daarbijà¢â‚¬.

De aangescherpte ISO 9001:2008-normering stelt eisen aan de wijze waarop een organisatie zijn kwaliteitsbeleid voert. Zo moet dit beleid op papier staan, moet het zijn uitgewerkt in procedures en werkinstructies en moeten de medewerkers ook volgens de afgesproken regels en procedures werken.
De certificering is geen momentopname. Jaarlijks zullen controles plaatsvinden om de kwaliteit op peil te houden.

Staalmarkt is een voorraadhoudende groothandel in metalen, kunststoffen en aanverwante producten en diensten. Vanuit een groeiend aantal decentraal aangestuurde, regionaal opererende vestigingen in Nederland biedt Staalmarkt flexibiliteit en maatwerk aan metaalverwerkende bedrijven en instellingen.