(Persbericht) Heeswijk Met het Nationale AsbestFeitenCongres, creëert Search de grootste ontmoetingsplaats voor de asbestmarkt in Nederland. Op 27 oktober komen meer dan 500 vertegenwoordigers uit de branche samen in de Jaarbeurs in Utrecht. Gemeenten, woningbouwverenigingen, gebouweigenaren en beheerders, aannemers, asbestsaneerders en andere betrokkenen horen de laatste asbestfeiten van onder anderen staatssecretaris Atsma. Aan het einde van de middag volgt ook de uitslag van de Nationale AsbestEnquàªte, die Search hield onder de verschillende branches.

Het gratis asbestcongres ontstond enkele jaren geleden, toen de marktleider merkte dat een betere samenwerking in de complexe branche hard nodig was. Udo Waltman, bedrijfsdirecteur van Search Laboratorium, legt uit: ´Asbest blijft een gevoelig thema waar veel wilde verhalen en fabels over bestaan. Het is zaak dat we het blijven hebben over de feiten. Of het nu gaat om de interpretatie van wetgeving of het doen van onderzoeken, alleen de feiten doen ertoe. Alleen op die manier wordt de ´zin en onzin‘˜ op het gebied van asbest duidelijk, voorkomen we onnodige paniek en kunnen we de risico‘˜s beheersen. Met ondermeer dit congres delen wij onze kennis en ervaring en gaan we op zoek naar kennisdeling en samenwerking in de gehele keten. En daar is grote behoefte aan zo blijkt uit het aantal aanmeldingen.´

Naast de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, krijgen alle betrokkenen in korte lezingen de laatste feiten over asbest gepresenteerd. Zo geeft staatssecretaris Atsma een beeld van de laatste politieke ontwikkelingen en de richting die zijn ministerie voorstaat. Ook vanuit andere invalshoeken wordt de keten bijgepraat. Advocate Sonja van der Kamp vertaalt juridische uitspraken naar de praktijk van alle betrokkenen. En ook Marga Zuurbier, directeur bij de Arbeidsinspectie, en Alfred van den Bosch, directeur Vastgoed bij woningcorporatie de Alliantie, delen hun kennis over asbest met het aanwezige publiek.

Door vooraf de Nationale AsbestEnquàªte in te vullen, delen veel aanwezigen ook indirect hun ervaringen met het publiek. Honderden respondenten van gemeenten, saneringsbedrijven en woningcorporaties beantwoordden vragen over hun beleid, hun kennis van wet- en regelgeving en kansen en knelpunten op het gebied van asbest. De resultaten van het onderzoek maakt Michel Baars, bedrijfsdirecteur van Search Ingenieursbureau, tijdens het congres bekend.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Wilt u aanwezig zijn op het Nationale AsbestFeitenCongres, heeft u vragen of wenst u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Marieke Hoezen via tel. 0413 - 29 29 82 of per e-mail [email protected]
Meer informatie over Search leest u op www.asbest-search.nl en www.searchbv.nl.