(Persbericht) Op maandag 13 december is de nieuwe WajongWijzer gelanceerd door staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De lancering vond plaats bij Nedco in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De Raad voor Werk en Inkomen (RWI) heeft in samenwerking met CrossOver en UWV een WajongWijzer ontwikkeld. De website www.wajongwijzer.nl biedt werkgevers uitgebreide informatie over het in dienst nemen van Wajongeren, omdat hier nog veel onduidelijkheid over bestaat bij werkgevers. Er wordt een antwoord gegeven op vragen als: Waarom een Wajonger in uw bedrijf? Hoe vindt u een Wajonger? En op welke ondersteuning kunt u rekenen?

De presentatie en lancering van de nieuwe website vonden plaats bij Nedco, producent van onder meer witgoed- en ventilatieproducten in Nieuwerkerk a/d IJssel. Nedco heeft een jarenlange ervaring met jonggehandicapten en momenteel zijn maar liefst 14 jongeren werkzaam met een arbeidsbeperking. De Krom sprak hier zijn waardering voor uit, en was vol lof over de aanpak van Nedco. Samen met het RWI hoopt hij dat veel andere bedrijven het voorbeeld van Nedco zullen volgen.

Voor meer informatie zie de website www.nedco.nl en www.wajongwijzer.nl.