Stage Entertainment en Adams Musical Instruments ontvangen uit handen van Z.K.H. Prins van Oranje de Koning Willem I Prijs 2010

Winnaars van dà© nationale ondernemingsprijs bekend

Den Haag, 25 juni 2010

Stage Entertainment & Adams Musical Instruments hebben zojuist uit handen van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje de Koning Willem I Prijs 2010 ontvangen. Dit gebeurde tijdens de feestelijke uitreikingsavond in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. De jury roemt Stage Entertainment enerzijds om hoe zij het theaterlandschap fundamenteel hebben veranderd en anderzijds om hun durf te investeren in alle voorzieningen die nodig zijn om een musical te realiseren (zowel de aankoop van theaters als het bieden van entertainmentopleidingen). In de categorie MKB ging Adams Musical Instruments uit Ittervoort er met deze prestigieuze prijs vandoor. Adams heeft een uniek bedrijfsproces waarbij, in eigen huis, in nauwe samenwerking met topmuzikanten over de gehele wereld muziekinstrumenten worden ontwikkeld. Vanuit het 40.000 m2 tellende hoofdkantoor te Ittervoort, exporteert Adams 98% van de productie. De presentatie van deze bijzondere avond lag in handen van Ivo Niehe. Onder de ruim 300 aanwezigen waren tal van hoogwaardigheidsbekleders: Dhr. dr. A.H.E.M Wellink (voorzitter van de Koning Willem I Stichting), Minister M. Van der Hoeven (EZ), burgemeesters, commissarissen der Koningin en wethouders aanwezig. Daarnaast was de top van ondernemend Nederland ruim vertegenwoordigd waaronder veel oud-winnaars. Voor meer informatie zie www.kw1prijs.nl

Z.K.H. Prins van Oranje maakt Winnaars Koning Willem I Prijs 2010 bekend
Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft vanavond in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag, dà© nationale ondernemingsprijs uitgereikt; de Koning Willem I Prijs 2010. Onder grote belangstelling van tal van hoogwaardigheidsbekleders en de top van ondernemend Nederland ontving Stage Entertainment in de categorie Grootbedrijf de Koning Willem I Prijs 2010. In de categorie MKB ging Adams Musical Instruments er met deze prestigieuze prijs vandoor. Een verslag van de avond wordt op woensdag 30 juni om 21.20 uur bij de TROS op Nederland 1 uitgezonden.

Juryrapport over Stage Entertainment
Stage Entertainment onderscheidt zich volgens de jury door hun durf unieke initiatieven te nemen, zoals exclusieve samenwerkingen (ondermeer met Disney), internationale expansie (Duitsland, Tsjechië en Amerika) en door verder te gaan dan alleen het produceren van een musical. Stage Entertainment durft te investeren in alle voorzieningen die nodig zijn om een musical te realiseren (theaters en entertainment opleidingen). Stage Entertainment heeft het theaterlandschap fundamenteel veranderd door de grote internationale musical in Nederland tot een succes te maken. Daarnaast is elke musical in zich zelf een hoogstaande productie van creativiteit en vernieuwing.

Juryrapport over Adams Musical Instruments
Adams Musical Instruments, gespecialiseerd in de productie en verkoop van muziekinstrumenten, heeft om mondiaal concurrerend te kunnen zijn (en blijven) de productie volledig geautomatiseerd en gemechaniseerd waarbij er binnen drie dagen een uniek muziekinstrument op maat kan worden gemaakt. Hiermee is Adams de enige ter wereld. Het bedrijf heeft een uniek bedrijfsproces waarbij in eigen huis in nauwe samenwerking met topmuzikanten over de gehele wereld muziekinstrumenten worden ontwikkeld. Vanuit het 40.000 m2 tellende hoofdkantoor te Ittervoort, exporteert Adams 98% van hun productie.

Over de Koning Willem I Stichting
De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting, met actieve steun van het Ministerie van Economische Zaken. De Stichting is in 1958 in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven gelieerde organisaties en De Nederlandsche Bank. Sinds 1958 kent de Stichting de prijs toe.

De Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. In het bestuur zijn o.a. vertegenwoordigd: De Nederlandsche Bank N.V., Ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW, MKB-Nederland, NIVE, Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel, Instituut Nederlandse Kwaliteit, TNO, Vereniging Kamers van Koophandel en Koninklijk Instituut van Ingenieurs. Voor meer informatie zie: www.kw1prijs.nl

- EINDE PERSBERICHT-

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Indien u de foto in hoge resolutie wenst te ontvangen dan kunt u een mail sturen naar [email protected] en/of [email protected] Tevens zijn ook andere foto‘˜s van de winnaars in de categorie Grootbedrijf en/of MKB beschikbaar.

Voor meer informatie:
Koning Willem I Stichting
Drs. Gert van der Houwen MSc, Secretaris
T: 070 - 7118729

Smith Communicatie
Marissa Krul
T: 070-3614004 / 06-129 14 663
E: [email protected]