Studenten van alle niveaus hebben relatief veel theoretische kennis en inzicht in vergelijking met de praktische kant. Als oplossing zijn er de welbekende stages. Maar is dit wel de of uberhaupt een oplossing?

Observerend naar de markt, zowel de private als de publieke, worden er een aantal aspecten binnen stageplaatsen en stagiaires duidelijk. In eerste instantie zijn er veel studenten niet of onvoldoende gemotiveerd. Dit ligt aan de ene kant aan zijn of haar instelling maar ook aan het eentonige en/of beperkte takenpakket wat de stagiaire krijgt toegewezen. Op het moment dat de student door deze taken ondergewaardeerd wordt, krijgen ze minder de gelegenheid om zich te ontplooien wat juist de bedoeling is van stage. Aan de andere kant investeren de leerbedrijven veel tijd en middelen om de vereiste begeleiding te geven waarbij zij zich aan het einde van de stageperiode afvragen of het haalbaar en succesvol is geweest.

Inspelend op de markt en de verwachtingen van onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en studenten, heeft adviesbureau La´Met Education in Utrecht een aantal programma´s ontwikkeld die de kennis, praktijkervaring en vaardigheden van de student optimaal benutten en ontplooien. Bijvoorbeeld bij het programma genaamd L.I.F.E, wat staat voor Live International Future Experience, waarbij groepen van 4 à¡ 5 studenten een marktentree rapport opstellen voor een bestaand bedrijf. De praktische kant wordt hierbij belicht door senior consultants en de theoretische input door de leraren. De rechten van de studenten worden ontnomen en ze worden behandeld als junior consultants, dit ter nabootsing van de praktijk. Tevens zullen de junior consultants regelmatig met de senior consultant de voortgang bespreken en de client tussentijds informeren en adviseren. Discipline, respect, kwaliteit en pro-activiteit zijn hierbij de kernwoorden.

Deze vernieuwde, bewezen aanpak is reeds geïmplementeerd aan de Hogeschool Utrecht en zal binnenkort geïntroduceerd worden aan andere internationaale kennisinstellingen, binnen en buiten Nederland.

Voor verdere informatie betreft L.I.F.E en andere oplossingen aangeboden door La´Met Education, kunt u contact opnemen met Roy van Buuren, International Sales Consultant,

+31 30 223 2450 of [email protected].

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular