(Persbericht) Soest, 20 oktober 2010 - Sinds 1 januari 2010 is het wettelijk mogelijk om een ontslagvergoeding te storten op een geblokkeerde bankrekening, het zogenaamde stamrecht banksparen. Verschillende banken lanceerden afgelopen maanden hun producten en de interesse voor stamrecht banksparen als besteding van de ontslagvergoeding is groot. Begin maart 2010 had financieel dienstverlener Brand New Day de primeur om een stamrecht bankproduct in de markt te zetten. Na Brand New Day volgden de grootbanken met stamrecht banksparen. Zo introduceerde ABN AMRO De Gouden Handdruk Opbouwrekening. Dit is een uitstel product, bij deze variant beginnen de maandelijkse uitkeringen pas op een later tijdstip. Later in 2010 volgden Rabobank, SNS Reaal, Delta Lloyd en OHRA met een stamrecht bankproduct. De website www.banksparen-ontslagvergoeding.nl toont een volledig overzicht van alle bankspaarproducten in Nederland.

Uitgestelde variant Stamrecht banksparen meest gekozen

à¢â‚¬Å“Stamrecht banksparen is populair en past helemaal in de huidige tijdgeestà¢â‚¬, stelt Marius Winter, directeur van Gouden Handdruk Specialist. à¢â‚¬Å“Mensen zoeken heldere en duidelijke producten en stamrecht banksparen is een bijzonder transparant product. We zien dat de populariteit van stamrecht banksparen ten koste gaat van het stamrecht verzekeren. Werknemers die een ontslagvergoeding tussen € 20.000 en € 70.000 ontvangen kiezen vaak voor stamrecht banksparen. Voor ontslagvergoedingen boven € 70.000,- wordt vaak voor het oprichten van een stamrecht BV gekozen.à¢â‚¬ SNS Reaal is de eerste aanbieder met zowel een uitgestelde als een direct uitkerende variant. Bij de direct uitkerende variant beginnen de maandelijkse uitkeringen onmiddellijk. Uit onderzoek van Gouden Handdruk Specialist blijkt dat ongeveer 75% kiest voor de uitgestelde variant en 25 % voor de direct ingaande variant.

Voordelen stamrecht banksparen onvoldoende bekend

à¢â‚¬Å“Banksparen is een relatief nieuwe mogelijkheid om een ontslagvergoeding te bestedenà¢â‚¬, vervolgt Winter. à¢â‚¬Å“Veel mensen kennen de voordelen van stamrecht banksparen nog niet voldoende en kiezen dan nog te vaak voor een minder goed alternatief om de ontslagvergoeding te besteden. Vanuit deze gedachte zijn wij dit jaar gestart met de website www.banksparen-ontslagvergoeding.nl. Hierop kunnen mensen snel en overzichtelijk alle bankspaarproducten in Nederland met elkaar vergelijken en direct online een offerte aanvragen. Ook de actuele rentestanden van de banken zijn direct online te vergelijken op de website. Gezien de fluctuaties op de huidige rentemarkt is het verstandig om ook hier goed naar te kijken. Uit eigen onderzoek kunnen wij herleiden dat bij uitgesteld banksparen momenteel 90% op onze website kiest voor een variabele rente.à¢â‚¬

Over De Gouden Handdruk Specialist

De Gouden Handdruk Specialist (www.goudenhanddrukspecialist.nl) informeert werknemers die een ontslagvergoeding ontvangen. De Gouden Handdruk Specialist adviseert boventallige of ontslagen werknemers over de financiële consequenties van ontslag. De Gouden Handdruk Specialist werkt landelijk en is gevestigd in Soest. De Gouden Handdruk Specialist is onderdeel van W&P Belastingadviseurs.

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marius Winter, eigenaar van goudenhanddrukspecialist.nl, telefoon 035- 602 94 84.