Dierenpark Emmen vliegt 44 Chinese kunstenaars in

Emmen, 27 oktober 2009 - 44 Chinese kunstenaars zijn ingevlogen om Dierenpark Emmen de komende weken om te toveren tot een indrukwekkend lichtspektakel dat nog niet eerder in Europa is vertoond. Vanaf woensdag 30 september bouwen de Chinese artistiekelingen zeven dagen per week aan meer dan 30 immense lichtsculpturen die straks oprijzen temidden van de dierenverblijven. Hun inspanningen resulteren in `China Festival of Lights' (http://www.chinafestivaloflights.nl) een lichtspektakel dat geïnspireerd is op een oeroude traditie rond het Chinese Nieuwjaar.

Hà©t pronkstuk is onbetwist de draak die symbool staat voor voorspoed en geluk. De lengte van een volwassen mens verbleekt bij de proporties van dit mythische wezen (6 meter hoog en 100 meter lengte!) dat geluk en voorspoed symboliseert. De opbouw van het omvangrijke kunstproject vindt plaats onder regie van Wu Zuxiang, die in China vanwege zijn uitzonderlijke artistieke prestatie een uiterst zeldzame onderscheiding in ontvangst mocht nemen.

De komende weken worden 44 mankrachten ingezet die 40 dagen lang, ruim 15 uur per dag intensief betrokken zijn bij de opbouw. Hun creatieve inspanningen resulteren in immense bouwwerken van tijgers, pandaberen en een ontzagwekkende draak. Achter ieder afzonderlijke sculptuur schuilt een verhaal: zo heeft ieder dier een specifieke betekenis in de Chinese cultuur. Veel van de sculpturen zijn vervaardigd van bijzondere materialen. Zo bestaat een van de beelden bijvoorbeeld uit duizenden resten van coconnen van rupsen. Bekijk nຠal een voorproefje van dit unieke event op YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=KIsaS95gKag)!

China Festival of Lights, een ware beleving
Vanaf dinsdag 10 november zal Dierenpark Emmen (http://www.dierenpark-emmen.nl/nl/home/home.htm) haar deuren in de avonduren openstellen en is `China Festival of Lights' toegankelijk voor publiek. Vanaf dat moment is jong en oud welkom om de betoverende lichtzee te komen aanschouwen. Peter de Lange van Dierenpark Emmen: "Dat de 44 Chinese kunstenaars de komende weken in Emmen op zullen vallen laat zich raden, maar dat is nog maar een fractie van de enorme indruk die zij zelfs buiten onze landsgrenzen zullen maken met China Festival of Lights (http://www.chinafestivaloflights.nl/wat-is-het.html). Nog niet eerder was dit indrukwekkende project in Europa te zien en we zijn er bijzonder trots op dat we als Dierenpark op deze bijzondere manier invulling geven aan onze ambitie een belevingspark te zijn waarbinnen cultuur en natuur met elkaar verenigd worden." Stichting Noord Nederland en China is initiatiefnemer van dit grootste Chinese festival.

Ervaar de echte Chinese cultuur in Dierenpark Emmen
Gedurende de avondopenstellingen ondergaat het Dierenpark vanaf 10 november een ware gedaantewisseling en wordt het park verlicht door immense lichtsculpturen uit China. Het festival biedt jong en oud de unieke kans om de Chinese cultuur te ervaren. Deze oosterse sferen bieden de perfecte setting voor een informeel diner, want vanzelfsprekend kunnen bezoekers in het hart van Dierenpark Emmen ook genieten van de Chinese keuken. Daarnaast biedt het China Festival of Lights een variëteit aan activiteiten. Traditionele zang, dans en talloze andere interessante culturele highlights.

Kaarten reserveren voor China Festival of Lights
Het reserveren van kaarten voor China Festival of Lights kan via de website http://www.chinafestivaloflights.nl/reserveer-nu.html. Toegangsbewijzen kunnen dan direct worden gedownload. Kaarten zijn ook telefonisch te reserveren via 0900 3000200.

http://chinafestivaloflights.nl

Over Dierenpark Emmen
Dierenpark Emmen wil bezoekers op een prettige, recreatieve manier betrekken bij de levende natuur. De combinatie van vaak grote groepen dieren, aangename beplanting en spannende exposities maakt van Dierenpark Emmen een unieke organisatie. Onze organisatie kenmerkt zich door een open structuur. Medewerkers van het park worden van harte uitgenodigd initiatieven te tonen gericht op de verbetering van de kwaliteit van het park. Centrale thema's zijn: welzijn voor onze dieren, gastvrijheid tegenover onze bezoekers, een hoog kwaliteitsbewustzijn en een grote verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu. Binnen de organisatie zijn een groot aantal vakmanschappen vertegenwoordigd. Dit uit zich in relatief veel gespecialiseerde afdelingen. Kijk voor meer informatie op http://www.dierenpark-emmen.nl/nl/home/home.htm.
------------------------------------------------------
Noot voor de redactie niet voor publicatie
Het complete persbericht staat ook op http://www.chinafestivaloflights.nl/persbericht.html. Op http://www.chinafestivaloflights is meer content- en beeldmateriaal te bekijken. Redacties mogen deze teksten en beelden gebruiken onder vermelding van China Festival of Lights (http://www.chinafestivaloflights.nl)

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
- Dierenpark Emmen, Peter de Lange
[email protected]
- Endemol, Daan den Heeten (Persvoorlichter Digital Media & Entertainment)
[email protected]

Website: http://www.chinafestivaloflights.nl