PERSBERICHT

Stebis brengt sluipstroom besparende ´TrickleSaver´
naar Nederland

Slim schakelkastje stopt sluipstroom van randapparatuur
bij TV en PC.

Tiel, september 2009 Distributeur Stebis uit Tiel brengt de TrickleSaver op de Nederlandse markt. Het betreft een slim schakelkastje dat randapparatuur volledig stroomloos maakt zodra de gebruiker de bijbehorende TV of PC uitschakelt. Dat leidt tot - vaak aanzienlijke - energiebesparingen zonder compromissen aan comfort.

Vrijwel alle elektronische apparatuur blijft ook als ze stand by staan energie gebruiken. Zelfs als de apparatuur helemaal is uitgeschakeld, kan het zijn dat de netvoeding of adapter toch nog stroom verbruikt. Dit verschijnsel staat bekend als sluipverbruik en is naar schatting goed voor zo´n 12% van het elektriciteitsverbruik in huishoudens en kantoren.

De TrickleSaver maakt definitief een einde aan het sluipverbruik van apparatuur rond TV´s en PC´s, zoals DVD-spelers, videorecorders, decoders, satellietontvangers, printers, scanners en externe opslagmedia. De TrickleSaver doet dat door de stroomtoevoer naar deze apparatuur geheel te stoppen vlak nadat de bijbehorende TV of PC door de gebruiker is uitgeschakeld of zelf automatisch op de stand-by modus is overgeschakeld.

Reindert van Emst, marketing manager bij Stebis: à¢â‚¬à…“Sluipverbruik betreft apparatuur die de men op dat moment niet nodig heeft. Die apparatuur met de hand steeds weer uitschakelen is onhandig en wordt dus gemakshalve vergeten. Maar gezien de omvang van het sluipverbruik zijn hier wel aanzienlijke besparingen mogelijk. Met de TrickleSaver worden die besparingen automatisch gerealiseerd zonder compromissen aan comfort.

De TrickleSaver kent twee modellen: voor TV en PC. Beide apparaten worden eenvoudig aangesloten op een standaard stopcontact. Voor de aansluiting van de randapparatuur volstaat een standaard stekkerblok.

De TV-versie wordt aangesloten op het stopcontact; de netstekker van de TV wordt in de TrickleSaver geplaatst evenals de stekker van het stekkerblok waarop de randapparatuur is aangesloten. Als de TV met de hand of met de afstandsbediening wordt uitgeschakeld, zal de TrickleSaver de stroomtoevoer naar de het stekkerblok met de randapparatuur volledig afsluiten. Zodra de TV weer wordt ingeschakeld, worden ook de randapparaten weer van stroom voorzien, maar alleen stand-by gezet.

Het principe van de PC-versie is hetzelfde, zij het dat de TrickleSaver niet via de netstekker van de PC wordt aangesloten, maar op de USB-poort. Voor de PC-versie is ook een extra TrickleSwitch verkrijgbaar om individuele randapparatuur aan/uit te schakelen tijdens het werken op de PC wat weer tot een additionele besparing leidt.

Kwaliteit en milieu
De TrickleSavers zijn milieuvriendelijk in alle opzichten. Zo is de behuizing wat betreft productie milieuvriendelijk en volledig recyclebaar, terwijl het toegepaste schakelmateriaal duurzaam is geconstrueerd voor een lange levensduur (getest op gemiddeld meer dan 100.000 schakelingen). De TrickleSavers hebben bovendien geen LCD-display of LED-indicatielampjes, waarmee ook het energieverbruik van de schakelkastjes zà©lf tot het absolute minimum is beperkt.

Prijzen en beschikbaarheid
De TrickleSaver voor aansluiting op de TV heeft een consumentenadviesprijs van
à¢à¢â‚¬Å¡¬ 39,90. De adviesprijs voor de TrickleSaver voor de PC bedraagt à¢à¢â‚¬Å¡¬ 29,90. De extra TrickleSwitch kost à¢à¢â‚¬Å¡¬ 19.90 en is alleen in combinatie met de PC TrickleSaver te gebruiken. Genoemde prijzen zijn inclusief btw. De TrickleSaver is per direct in Nederland verkrijgbaar via dealers van Stebis. Meer informatie over de TrickleSavers en verkooppunten is te vinden op http://www.stebis.nl.

Over Stebis
Stebis BV - onderdeel van de RedNas groep - is sinds 1985 value added distributeur van oplossingen rond desktopcomputers, notebooks en servers onder Windows, MacOS, Unix en Linux. Naast computersystemen omvat het productprogramma ook geheugens, storage en backupsystemen en oplossingen voor multimedia, netwerken en communicatie. Stebis bedient zowel zakelijke als particuliere gebruikers in Nederland via een landelijk netwerk van dealers en resellers. Voor meer informatie: www.stebis.nl

Voor meer informatie:
Stebis
Reindert van Emst
Telefoon: 0344-640400
e-mail: [email protected]
NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie, illustratiemateriaal e.d. kunt u contact opnemen met:
Presscom
Madeleine Kok
Telefoon: 030-6051415
e-mail: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular