(Persbericht) Was het vroeger zo dat jaarlijks gemiddeld 20.000 Nederlanders de grens overgingen voor een medische of cosmetische ingreep, anno 2010 is het zo dat naast Duitsers, ook Belgen steeds vaker kiezen om hun ogen in Nederland te laseren.

Medisch intermediair Yazas ziet de laatste tijd steeds vaker aanvragen vanuit België voor een ooglaserbehandeling in Amsterdam.

De redenen hiervoor zoals genoemd door Yazas:

De voordeligste prijs voor de nieuwste en veiligste ooglasermethode, de Intralase Femtosecond Lasik techniek.

Oogartsen die als pioniers op ooglasergebied internationale bekendheid genieten op het gebied van ervaring, succesvolle behandelingen, introductie van nieuwe technieken.

Geavanceerde apparatuur.

Vakkundige en vriendelijke organisatie en begeleiding.

Totale kosten inclusief hotelovernachtingen leveren een noemenswaardige besparing op ten opzichte van België.

Twee vliegen in à©à©n klap slaan; ooglaserbehandeling en culturele belevenis in Amsterdam ervaren.

In de voorgaande jaren reisden veel medische toeristen vanuit Nederland, België en Duitsland naar bestemmingen als Spanje, Portugal, Turkije, Thailand, India, Tunesië voor veelal cosmetische ingrepen vanwege de prijs, dienstverlening en relatief korte wachttijden.

Doordat Yazas dezelfde service en prijzen aanbiedt kiezen steeds meer mensen ervoor om in eigen land/ dichterbij huis behandeld te worden.

Een ander essentieel punt is de nazorg na een ooglaserbehandeling. Nazorg is minstens zo belangrijk als de behandeling zelf.

Dit betekent dat de patiënt na een dag, maand, zes maanden, een jaar een controle dient uit te laten voeren door de behandelende arts. Ook in geval van eventuele infecties/ complicaties is het belangrijk dat er snel en adequaat ingegrepen kan worden.

Alhoewel infecties en complicaties zeldzaam zijn bij een ooglaserbehandeling (mits uitgevoerd door een ervaren arts) is het een aandachtspunt wanneer men een behandeling in een ver land overweegt.