(Persbericht) In juni 2007 is online auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl begonnen met het online bemiddelen bij de verkoop van auto‘˜s, inmiddels zijn er meer dan 350.000 auto's getaxeerd en worden er tientallen auto's per dag verkocht via de sites. Het is een van de succesvolle initiatieven op het gebied van verkoop van nieuwe en gebruikte auto‘˜s. Ook diverse sites die nieuwe auto‘˜s verkopen laten momenteel leuke groeicijfers zien.

Internet werd tot voor een paar jaar geleden alleen nog maar gebruikt voor de oriëntatie. Inmiddels wordt er op automotive gebied steeds vaker ook daadwerkelijk zaken gedaan online.

Auto echt online verkopen
Aan het woord de heer Stevens van autoinkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl: à¢â‚¬Å“Als we door de marketingbril naar de autobranche kijken dan zie je dat we in het AIDA model, de klant begint met Attention (aandacht voor het product), Interest (echte interesse), Desire (de behoefte die ontstaat) naar Action (daadwerkelijk aanschaf) opschuiven van interesse naar echt online zaken doen.à¢â‚¬

Auto verkopen aan autobedrijf
Niet alleen voor consumenten die hun auto willen verkopen is dit een welkome aanvulling op de mogelijkheden. Ook autobedrijven hebben op deze manier goede manier om hun handelsvoorraad aan te vullen.

Online auto verkopen
De werking van het systeem is in de basis erg simpel. De consument meld de auto anoniem aan op een van de bemiddelingssites zoals ikwilvanmijnautoaf.nl, AutoOpkoop.nl of een merkspecifieke site zoals ToyotaExport.nl. Vervolgens wordt de auto via e-mail, RSS feeds, Twitter, fax en telefoon voorgelegd aan een team van goedgekeurde autoinkopers.

Gratis auto verkopen
Deze brengen een bod uit waarna het hoogste bod vrijblijvend wordt voorgelegd aan de consument die zijn auto wil verkopen. Deze kan vervolgens de auto gratis met een druk op de knop verkopen aan het officiële autobedrijf.

Hoe ontwikkeld de autobranche zich online? Je leest het op AutoVerkopenTips.nl.