(Persbericht) GEMERT, 26 april 2011 Vakantiegangers nemen steeds meer elektronica mee naar hun bestemming. Dat blijkt uit een onderzoek van onderdelen- en accessoirespecialist ReplaceDirect. Bleef de vakantie-apparatuur voorheen beperkt tot een camera en een telefoon; tegenwoordig gaat ook de laptop mee, naast de MP3-speler, draagbare DVD-speler, de gamecomputer, de tablet-PC of e-reader en natuurlijk het navigatiesysteem. Al deze apparaten werken op accu's, die dus ook in groten getale meegaan naar de vakantieoorden. Daarmee in verband staat de grootste elektronica-frustratie tijdens de vakantie, die ook in het onderzoek werd meegenomen: een lege accu op een cruciaal moment.

De tijd dat alleen een fototoestel en een transistorradiootje meegingen op vakantie ligt allang achter ons. Tegenwoordig kan er geen dag meer voorbijgaan zonder contact met de buitenwereld en daartoe worden alle draagbare apparaten meegenomen op reis. Internetverbinding is dan ook vaak de allereerste eis bij het uitzoeken van een vakantiebestemming.

Het onderzoek van ReplaceDirect onderscheidde de zakelijke reizigers van de privà© vakanties. Daarbij kwamen enkele opvallende zaken aan het licht. De mobiele telefoon blijft in beide categorieën onbetwist de nummer à©à©n. Maar waar de laptop op positie twee staat in het zakelijke lijstje (81%) is die bij privà©-vakanties pas op positie vijf (37%) te vinden. Logischerwijze is de digitale camera met 88% veel populairder tijdens vakanties dan tijdens zakelijke trips (19%).

Interessant zijn ook zeker de bevindingen van het onderzoek naar de grootste elektronica-frustraties op vakantie. Opvallend is dat ReplaceDirect voor vier van de zes genoemde frustraties een oplossing kan bieden. Op nummer à©à©n staat namelijk een lege accu, bijvoorbeeld een weigerende camera op een belangrijk moment. Dankzij de accu's met hoge capaciteit en de kwaliteitsopladers van ReplaceDirect kan dit probleem eenvoudig worden voorkomen.
In de zomermaanden is ReplaceDirect extra alert op eventuele vakantieproblemen van klanten en probeert daar zo goed mogelijk op in te springen. Zo worden reisstekkers voor 'vreemde stopcontacten' en geheugenkaartjes voor foto- en filmopslag extra in het zonnetje gezet. Klanten die bijvoorbeeld nà©t voor vertrek ontdekken dat ze geen goede oplader hebben kunnen zelfs hun bestelling op weg naar de vakantiebestemming ophalen in Gemert.