Amsterdam Maandag 25 februari.

In de strijd tegen nepscouts komt talentenwebsite Sterrencast.nl met een interessante oplossing. Door het gebruik van de website kunnen tieners in een gecontroleerde omgeving met hun droom bezig zijn zonder te worden lastig gevallen door bedenkelijke types.
 

De website biedt personen die showbizz ambities hebben , waaronder ook fotomodellen , een afgeschermde omgeving waar ze een complete portfolio kunnen aanmaken met een omschrijving van hun kwaliteiten en ervaringen, vergezeld van foto- en filmmateriaal. De showbizz bedrijven zoals modellen- en castingbureaus, kunnen door de profielen bladeren, en bij geschiktheid contact opnemen met de persoon in kwestie voor een casting of auditie. Het gebruik van de website is voor bedrijven geheel kosteloos.

De kracht ligt hem in de strenge controle vooraf, en de voorwaarden waaraan een bedrijf dat toegang wenst tot de site moet voldoen. Een inschrijving bij de kamer van koophandel is niet genoeg. Sterrencast.nl controleert ook op adresgegevens, contactpersonen, de website, hoe lang bestaat een bedrijf al en wat is er van ze bekend, en hun trackrecord. Pas nadat alle informatie is gecontroleerd en goedgekeurd worden de inloggegevens verstuurd. En er zijn al vele bureaus de toegang geweigerd omdat ze gewoon niet aan de strenge voorwaarden voldoen.

Aangezien veel modellen in spe minderjarig zijn, worden ook de ouders betrokken bij een inschrijving, en wordt geadviseerd ten tijde van de inschrijving het emailadres van de ouders/verzorgers te gebruiken, zodat reacties altijd onder ogen van de ouders komen.

Onlangs was er in België een meisje dat werd benaderd door een zogenaamde scout, en omdat ze het niet helemaal vertrouwde, heeft ze gezegd dat dat bureau zich dan maar op Sterrencast moest inschrijven, en dat ze op die manier bij haar gegevens konden komen. NOOIT MEER IETS GEHOORD 😉 Geweldig, dat meisje begrijpt precies waar wij voor staan, aldus Richard Oerlemans, eigenaar en oprichter van de website

 

Sterrencast is actief in 6 landen, en is tevens channelpartner van MSN.

 

 

Noot voor de redactie | niet voor publicatie:

 

Sterrencast BV

Online casting & scouting

Beursplein 5 box 2

1012JW Amsterdam

0206203936

 

Indien u het volledige interview wilt plaatsen kan dat rechtenvrij..

U kunt deze hier vinden: http://sterrencast.nl/index.php?t=53&tn=wie%20zijn%20wij?

Klik daar op: Toelichting in PDF.