VORSTENBOSCH/VEGHEL De doelstelling van de stichting is het helpen van kinderen en jongeren in een achterstandsituatie vooral in Nederland. Kinderen die tussen wal en schip belanden, die wij toch een beetje speciaal willen laten voelen en willen laten weten dat ze er niet alleen voor staan.

Stichting Subajo bestaat een jaar. Op 1 september 2007 is de stichting opgericht door Ad Lauwen met hulp van toenmalige stagiaire Anne den Dekker. Door de positieve ontwikkelingen van de stichting zijn ook dit jaar 2 stagiaires aangenomen; Mounir Chadli, hij zorgt voor het bedenken en uitvoeren van de projecten en volgt de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk op het Koning Willem 1 College. En Senya van Kessel, zij zorgt voor de Marketing en Communicatie als afstudeeropdracht van haar opleiding aan Roc de Leijgraaf.

Ook in Nederland zijn er gezinnen waar heel weinig geld te besteden is. Er zijn mensen die zelfs zoveel schulden hebben dat er weinig overblijft voor de kinderen. Stichting Subajo probeert die kinderen te bereiken door op eigen initiatief of in samenwerking met andere hulporganisaties in de omgeving wat extra´s te doen.

We zorgen er bijvoorbeeld voor dat deze kinderen speelgoed kunnen lenen bij de Speel-o-theek. De abonnementskosten zijn voor veel gezinnen te hoog. De stichting houdt zich ook bezig met het vervoeren van kinderen naar school of bijvoorbeeld de meidenavond in de Pul te Uden. Met samenwerking van de Voedselbank hebben we dit jaar een verrassingspakket samengesteld met onder andere een toegangskaartje voor het recreatiepark Hemelrijk voor de kinderen, die daar anders nooit komen. Ook kinderen van vluchtelingen zonder geld of uitkering, geven we een dagje uit zoals naar een dierenpark, vaak voor het eerst in hun leven. En we zorgen voor een cadeautje met de kerstvakantie voor kinderen die uit huis geplaatst zijn en soms met kerstmis niet thuis kunnen zijn.

Wilt u meer weten over wat wij als beginnende stichting doen en wilt u ons eventueel steunen? Bezoek dan onze website op www.subajo.nl, hier kunt u zich ook inschrijven als vrijwilliger, lid of donateur.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular