Landelijke stiefmoederdag op 17 april in Tilburg

Een stiefgezin, nieuw samengesteld gezin, fusiegezin, patchworkgezinà¢â‚¬¦ De namen verschillen, maar het aantal van dit soort gezinnen stijgt jaarlijks. Gemiddeld is à©à©n op de vijf gezinnen een stiefgezin. In een stiefgezin heeft een of hebben beide partners al kinderen uit een vorige relatie. Het zorgen voor stiefkinderen is zeker geen gemakkelijke opgave. Het voelt niet hetzelfde als voor de eigen kinderenà¢â‚¬¦.. en wat krijg je ervoor terug? Wat mag je verwachten en hoe ga je om met allerlei (negatieve) emoties?

Stiefmoeder zijn is niet altijd gemakkelijk. De kans dat je relatie geen stand houdt, is twee keer zo groot als de kans dat je samen de eindstreep haalt. Wat helpt is goede informatie over wat je kan verwachten en hoe je met de struikelblokken omgaat. En wat ook helpt is het praten met andere stiefmoeders. Hoe gaan zij om met bepaalde situaties, gevoelens en gevoeligheden?

Stichting Stiefmoeders Nederland informeert en adviseert over het stiefmoederschap. De stichting organiseert door heel Nederland gespreksgroepen waar stiefmoeders in een positieve en vertrouwelijke sfeer hun verhaal kwijt kunnen. Heb je ook interesse? Kijk dan op de site. De groep komt vijf avonden bij elkaar. In de groep kunnen stiefmoeders ervaringen uitwisselen en advies krijgen van een professionele hulpverlener die de groep begeleidt. De gespreksleidster is zelf ook stiefmoeder.
Aanmelden kan via www.stichtingstiefmoeders.nl.