Buitenmeubilair moet sinds jaar en dag lekker zitten. Stijl is de laatste jaren ook belangrijk. Strak Design voegt daar duurzaamheid in optima forma aan toe. à¢â‚¬Å“We zijn vast besloten het certificaat ´cradle to cradle‘˜ te verwervenà¢â‚¬, aldus directeur Jaap Schiphorst. Strak Design is vanaf januari 2010 te koop als een comfortabel en milieubewust alternatief voor de generatie tuinmeubelen van mindere kwaliteit.

Comfort
Strak Design is bovenal een comfortabel buitenmeubel met een stijlvol design. Want hoe je het ook wendt of keert, buiten in je tuin, op de veranda of langs je zwembad, daar wil je vooral comfortabel zitten. De strakke lijnen leiden tot een elegant en exclusief meubel, dat een terras zijn meerwaarde geeft. Strak Design-meubelen spelen daarmee ook in op de trend ons leefpatroon daar waar mogelijk naar buiten te verplaatsen: Van de huiskamer naar de serre, naar de veranda, naar de tuin. Strak-meubelen misstaan niet in omgekeerde volgorde. Ze stralen ook binnen een eigentijds karakter uit en zorgen meteen voor een vooruitstrevende look. Comfortabele vochtbestendige kunstleren kussens maken gebruik zowel binnen als buiten geschikt.

Cradle tot Cradle
Strak Design is ontstaan vanuit het besef dat duurzaamheid een must is. De meubelen zijn daarom vervaardigd van aluminium en polyacetal (POM). Aluminium is op zand na de meest voorkomende grondstof van de aarde. Het aluminium in de Strak-meubelen is voor zeventig procent gerecycled. POM is een kunststof die kleurvast en krasvrij is. POM is vooral ook vrij van zware metalen. Zowel aluminium als POM zijn volwaardig her te gebruiken, zodat Strak-meubelen geen afval veroorzaken. Dat is het principe van cradle to cradle waarbij het reguliere recyclen downcyclen genoemd wordt omdat materiaal steeds minder waard wordt. Cradle to cradle noemt haar filosofie van hergebruik upcyclen. Bij het ontwerp van Strak is rekening gehouden recycling te stimuleren. Een meubel is binnen vijf minuten geheel te demonteren, waarna alle onderdelen recyclebaar zijn. De milieubelasting wordt daarmee zo goed als mogelijk gereduceerd.

Inspiratie
Jaap Schiphorst pakte het schetsboek omdat hij de grote stroom van kwalitatief minder tuinmeubilair met lede ogen aanzag. à¢â‚¬Å“Met House of Wellness richten we beautycentra, hotels, sauna‘˜s, vakantieparken en dergelijke in. Op zoek naar een optimale combinatie van comfort, stijl en duurzaamheid, ben ik zelf gaan tekenen. Met Strak Design als resultaat. De naam verraadt de stijl, we hebben gekozen door strakke lijnen, maar tegelijk ook voor een natuurlijke uitstraling. ´Future en tradition become present‘˜ is mijn filosofie en die is verwerkt in Strak Design.à¢â‚¬ Dat leverde een collectie op die op dit moment bestaat uit een sofaset van koffietafel, stoelen en tweepersoonsbankjes, een lounchebed, eettafels in diverse maten met bijbehorende bankjes, en natuurlijk de accessoires.

Dealers
Vanaf 2010 is Strak Design te koop via een exclusief netwerk van de betere outdoorspecialisten. Niet alleen in Nederland, maar gelijk internationaal. Om die reden is de bijbehorende site www.strak.info zelfs in het Spaans, Portugees, Russisch en Turks uitgebracht.