(Persbericht) Strandpaviljoen v/h jaar Bries opent seizoen officieel
Beste beachclub speelt met verzorgd dagje strand in op trend van 2011

Noordwijk, 25 maart 2011 Gisteravond bij een mooie zonsondergang werd bij Bries in Noordwijk aan Zee officieel het Nederlandse strandseizoen geopend. Gerard Joling zorgde ervoor dat meer dan 500 speciaal genodigden het Hollandse strandseizoen met open armen konden ontvangen. Bij Bries in Noordwijk kan jong en oud alweer voor het derde jaar terecht voor een goed verzorgd dagje of avondje strand. De nationale trendwebsites schrijven voor dit jaar een advies op het gebied van strand etiquette, iets wat helemaal past bij de nette uitstraling en service van ´s lands beste strandpaviljoen.

In drie jaar tijd gevestigde naam
Bries opende voor het eerst haar deuren in mei 2009 en is in de relatief korte tijd een gevestigde naam geworden. Dit tot grote trots van eigenaren Michiel en Martijn van den Berg. ´Na de eerste positieve reacties zijn we juist hard doorgegaan om ons product en service verder te verbeteren. Zo hebben we afgelopen zomer de cabanas* geïntroduceerd en het service pakket uitgebreid met yogalessen en massages en gaan we verzorgd inspelen op de trends van 2011 wat volgens ons een blijvende tendens is.‘˜ Aldus de gebroeders Van den Berg.
*een riant loungebed waar je met een groepje vrienden heerlijk kunt chillen terwijl de bediening een mooie Prosecco of Bols cocktail serveert.

Strandpaviljoens in Nederland
Nederland kent een unieke cultuur op het gebied van strandhoreca. Het aantal strandpaviljoens is de laatste jaren in Nederland gestegen van 341 naar 369 locaties. In de afgelopen tien jaar is de gemiddelde verkoopoppervlakte per strandpaviljoen fors toegenomen. In 2000 was dit nog 92m², afgelopen jaar was het al 145m². Dit draagt er toe bij dat de kwaliteit van het aanbod steeds beter wordt en dat er meer verscheidenheid in de formules komt. De totale omzet van strandbedrijven is gemiddeld 199 miljoen euro per jaar. De gemiddelde besteding per gast is gestegen van € 9,30 naar € 10,-- per persoon per bezoek. Dit blijkt uit cijfers van het Food Service Instituut Nederland.

Over Bries
Bries Noordwijk staat op het strand van Noordwijk en heeft een oppervlakte van 1000 m2. Een unieke constructie met duurzame materialen en een internationale uitstraling ontworpen door de gerenommeerde architect Bart Akkerhuis. Het paviljoen is bijna 5 meter hoog en heeft een membraan dak. Het complex bestaat uit een stalen constructie met houten compartimenten. De vloeren en meubilair zijn van teakhout. De middelpunten vormen de twee grote bars ´in the round‘˜ en het podium. Er zijn twee open keukens en de ´fishmarket‘˜ presenteert verse vis waaruit de gasten kunnen kiezen. Ook de wekelijkse Sunday Steak Market zal dit jaar niet ontbreken. Op het terras zorgt een ´gimmick pool‘˜ voor een luxe uitstraling en het meubilair in rood/oranje/grijze tinten wordt prachtig ondersteund door het groen van de olijfbomen. Het paviljoen is zeer geschikt voor open en besloten evenementen en is zeven dagen per week geopend.
Voor meer informatie: www.briesnoordwijk.nl