PERSBERICHT

Strategische samenwerking Konica Minolta en Bà¼hrmannUbbens

Versterking distributie aan grafische industrie en centrale reproafdelingen

Badhoevedorp, januari 2010 Konica Minolta Business Solutions Nederland heeft een overeenkomst gesloten met Bà¼hrmannUbbens over verregaande strategische samenwerking. De Nederlandse marktleider in papier is hiermee zelfstandig PRO-partner van Konica Minolta geworden voor de distributie van productie printers.

Door de samenwerking met Konica Minolta voegt Bà¼hrmannUbbens productie printers toe aan haar assortiment voor met name het middensegment van grafische bedrijven en grote centrale reproafdelingen. Dit past in het streven om voor klanten totaalleverancier te zijn.
Voor Konica Minolta brengt de samenwerking toegang tot een breder en hechter bereik in dit segment, waarin Bà¼hrmannUbbens van oudsher uitstekende en langdurige relaties heeft. Beide bedrijven hebben een gezamenlijk groeiscenario voor ogen.

Tsuyoshi Yamazato, Vice President van Konica Minolta Business Solutions Nederland, licht toe: à¢â‚¬Å“Bà¼hrmannUbbens is een toonaangevende leverancier in de grafische sector. Met name hun kennis, de uitgebreide ondersteuning aan klanten en hun nauwe en duurzame relaties met afnemers geven ons het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking. Duidelijke overeenkomsten zien wij in het innovatieve karakter en de servicegerichtheid. Bovendien hebben we vanaf de eerste kennismaking ook daadwerkelijk het gevoel dat we goed bij elkaar passen. We zullen de komende jaren verder investeren en ontwikkelen in het hoogvolume segment. In dat kader beschouwen wij deze samenwerking van strategisch belang voor de toekomst.à¢â‚¬

Marc van de Vijver, Algemeen Directeur van Bà¼hrmannUbbens, is eveneens verheugd over de nieuwe samenwerking: à¢â‚¬Å“Voor ons betekent dit een nieuwe stap in de verbreding van onze propositie. Naast papier willen we volgens het one-stop-shopping-principe ook meer digitale systemen aanbieden. We kiezen daarbij voor Konica Minolta niet alleen vanwege hun knowhow, kwaliteit en goede propositie, maar vooral ook vanwege hun drive om in Nederland verder te ontwikkelen. Daarnaast blijkt er een goede ´klik‘˜ tussen de mensen van onze bedrijven, wat minstens zo belangrijk is voor een succesvolle samenwerking.à¢â‚¬

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland
Konica Minolta biedt totaaloplossingen voor het optimaliseren van informatie- en documentstromen. Het productaanbod omvat een breed scala aan hard- en software producten en aanvullende diensten. Konica Minolta is hiermee wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van ´imaging‘˜: het vastleggen en verwerken van beeldinformatie. De producten zijn innovatief en kwalitatief hoogwaardig. Met 22.500 medewerkers heeft Konica Minolta in 2007 een omzet gerealiseerd van 4,4 miljard euro. In Nederland werd met 260 medewerkers een jaaromzet van 50 miljoen euro gerealiseerd.
Meer informatie over Konica Minolta Business Solutions Nederland is te vinden op www.konicaminolta.nl

Over Bà¼hrmannUbbens
Bà¼hrmannUbbens is Nederlands grootste leverancier van grafisch papier, kantoorpapier, verpakkingen, zeefdruk- en signmaterialen en producent van enveloppen.
Het bedrijf in Zutphen telt circa 500 medewerkers en heeft kantoren in Utrecht, Eindhoven, Rijen en Wormerveer.
Sinds 2003 behoort Bà¼hrmannUbbens tot PaperlinX, de grootste multicontinentale papiergroothandel ter wereld.
Meer informatie over Bà¼hrmannUbbens is te vinden op www.bup.nl

Voor meer informatie:
Konica Minolta Business Solutions Nederland B.V.
Neeltje van der Werf
Coà¶rdinator Marketing & Communications
Telefoon: 020-6584141
Email: [email protected]
NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie, illustratiemateriaal etc. kunt u contact opnemen met:
Presscom
Madeleine Kok
Telefoon: 030-6051415
Email: [email protected]