Wageningen, 2 maart 2010. Een innovatief concept, product of proces met meerwaarde voor voedingsmiddelen sector? Jaarlijks wordt het meest onderscheidende initiatief bekroond met de Food Valley Award. AVEBE, Newtricious, HiFri, Provalor en FrieslandCampina namen deze gerenommeerde prijs al in ontvangst. Wie wint dit jaar de strijd om de Food Valley Award? De inschrijving is geopend!

De stichting Food Valley stimuleert innovatie in de Nederlandse agrifood-sector door ondernemerschap en kennis bij elkaar te brengen. Jaarlijks reikt de stichting Food Valley de Food Valley Award uit aan het meest onderscheidende initiatief op voedings(gerelateerd) gebied. De winnaar onderscheidt zich op het gebied van innovatie, samenwerking en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Gouden lidmaatschap
De prijs bestaat uit een kunstwerk van de hand van Olav Slingerland, een certificaat en een tweejarig gouden lidmaatschap van de Food Valley Society ter waarde van € 6.000,-. Daarnaast is er ruime publicitaire aandacht voor de genomineerden en de winnaar van de Food Valley Award. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vinden plaats tijdens de Food Valley Conferentie op 7 oktober 2010 in CineMec te Ede.

Deelname
Innovatieve bedrijven kunnen zich aanmelden voor deelname aan de Food Valley Award 2010 via www.foodvalley.nl/award. Het voordragen van een organisatie behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Aanmelden is mogelijk tot 1 mei 2010. Na de sluitingsdatum zal de vakjury drie kandidaten nomineren. In de jury van de Food Valley Award 2010 hebben zitting: J. Maat, Algemeen directeur Topinstituut Food & Nutrition (juryvoorzitter), P. Buwalda, Manager Innovation Centre Food AVEBE, A. Mensink, Senior Scientific Officer Stichting Food Valley, J. Nelissen, Directeur Newtricious B.V., H. Verhagen, Hoofd Centrum voor Voeding en Gezondheid RIVM, H. de Vries, voormalig VROM inspecteur.

Meer informatie
Uitgebreide informatie over de procedure, de deelnamevoorwaarden en de beoordelingscriteria is te vinden op www.foodvalley.nl/award. U kunt ook contact opnemen met Saskia van Erkelens van de stichting Food Valley: 0317 - 42 70 95 of [email protected]