Oudenbosch, 15 augustus 2009 - Strootman Group heeft als eerste distributeur van A-merk producten die levert aan de alternatieve retailkanalen, per half augustus 2009 het getuigschrift van hantering van de NEN-EN-ISO 22000 norm ontvangen. Deze normering vormt een combinatie van voedselveiligheid gebaseerd op de HACCP-standaard en een effectief management van beheersmaatregelen op basis van de kwaliteitsstandaard ISO 9001.

Reeds 9 jaar is Strootman Group ISO 9001 gecertificeerd en sinds 2 jaar heeft zij ook het voedselveiligheid certificaat in haar bezit. De ISO 22000 normering die in 2005 is gepubliceerd, heeft tot doel te bewerkstelligen dat de voedselveiligheid in de gehele keten wordt gewaarborgd. Aangezien Strootman Group een belangrijke schakel vormt tussen afnemers in alternatieve retailkanalen en fabrikanten van A-merk artikelen is het niet onzinnig dat zij al jarenlang deze afzonderlijke certificaten in het bezit heeft.

Na de goed verlopen audit in juli jl. is de Oudenbosche organisatie nu in het bezit van het ISO 22000 certificaat. Marc-Jan Uithol, Commercieel Directeur bij Strootman Group: à¢â‚¬à…“ISO is de wereldwijde standaard voor kwaliteitssystemen. De A-merk fabrikanten die hun merk artikelen aan ons toevertrouwen, kunnen ervan verzekerd zijn dat wij hun producten met dezelfde zorg voor voedselveiligheid behandelen als waarmee zij deze produceren. Onze afnemer evenals de consument kunnen erop vertrouwen dat de producten die zij kopen veilig en van een goede kwaliteit zijn.

De importantie van voedselveiligheid staat buiten kijf, maar Meta van Roosendaal, Manager P&O en Kwaliteit bij Strootman, wil meer bereiken binnen de onderneming: à¢â‚¬à…“Wij benadrukken het belang van voedselveiligheid binnen de onderneming. Echter wat veilig is, is nog niet automatisch kwalitatief goed. Daarom worden er naast de eisen voor voedselveiligheid ook eisen gesteld aan het behouden van de productkwaliteit. Dit doen wij onder andere door bewustwording bij onze medewerkers te vergroten en de goederen enkel door gecertificeerde bedrijven te laten behandelen of vervoeren.

Strootman Group BV groeit jaarlijks met meer dan 20%. à¢â‚¬à…“Onze groei ontstaat voornamelijk door het continu verbeteren van onze dienstverlening, aldus Jasper Vreugdenhil, Directeur Operations. à¢â‚¬à…“ISO 22000 is de volgende stap in onze kwaliteitsverbetering. Wij merken dat het certificaat doorslaggevend kan zijn in de onderhandelingen met nieuwe leveranciers en afnemers.

Website: http://www.strootman.com

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular