Taalschool Leonardo da Vinci is een italiaanse taalschool, gespecialiseerd in het onderwijzen van de italiaanse taal op professioneel niveau. Met meer dan 30 jaar ervaring is de school inmiddels uitgegroeid tot à©à©n van de leidende italiaanse taalscholen in Italië. Ook deze zomer zijn er volop cursussen te volgen aan deze taalschool in de prachtige italiaanse steden Milaan, Florence, Siena en Rome.

Een taalcursus Italiaans geeft de cursist de kans om intensief kennis te maken met de taal en cultuur van Italië. Doordat de student zich voortdurend in een omgeving bevindt waar de italiaanse taal gesproken wordt, kan de op school geleerde kennis gelijk toegepast en geoefend worden in het dagelijks leven. Op deze manier wordt het leren een stuk leuker en zal het bovendien een stuk vlotter gaan dan wanneer er alleen uit boeken geleerd wordt.

Taalschool Leonardo da Vinci heeft een zeer ruim aanbod aan verschillende soorten taalprogramma's en cursussen. Zo zijn er de standaard cursussen Italiaans, maar mocht de student nog sneller en in een kortere tijd willen leren dan kunnen er ook extra lessen, dan wel niet privà©, genomen worden. Verder worden er bijvoorbeeld ook schilder-, teken- en muziekcursussen gegeven. Voor de kookliefhebbers daarentegen is er een speciale italiaanse kookcursus. Bovendien kan er ook een speciale wijncursus gevolgd worden.

Ook zijn er de zogenaamde 'professionele cursussen' waarin speciale thema's behandeld kunnen worden en er extra ingegaan zal worden op bepaalde vakjargon, zoals bijvoorbeeld die van de italiaanse literatuur, het bankwezen of het medisch italiaans.

Verder zorgt de school ook voor accommodatie indien dit gewenst is. Er zijn verschillende opties, zoals bijvoorbeeld een gastgezin, een appartement of een hotel.

Om studenten kennis te laten maken met hun mede studenten en leraren, worden er ook een aantal buitenschoolse activiteiten door de school georganiseerd, zoals etentjes, filmavonden of uitstapjes naar de omliggende steden. Natuurlijk is er ook nog genoeg tijd over voor de studenten om de stad zelf te ontdekken, om locals te ontmoeten en dagtrips te maken.

Voor meer informatie over de school en de verschillende cursussen kunt kijken op www.taalreizen-italie.nl