Uit onderzoek onder een groep van 1.000 hoger opgeleide studenten is gebleken dat men overwerken niet bezwaarlijk vindt. 71% van de studenten geeft aan het geen probleem te vinden om te overwerken. Een kleine 19% ziet overwerken echt niet zitten. En de overige 10% van de respondenten staat neutraal ten opzichte van overwerken.

De vraag is of de studenten wel moeten overwerken, mochten ze beginnen met hun loopbaan. 48% van de werkgevers die meededen aan het onderzoek staan neutraal tegen overwerken. 29% van de werkgevers hebben aangegeven dat er niet veel binnen hun organisatie wordt overgewerkt. De overige 23% van de werkgevers geven aan dat overwerken regelmatig voorkomt binnen hun organisatie.
De studenten van vandaag de dag willen wel overwerken maar zien daar ook graag iets voor terug. Er moet dan worden gedacht aan extra trainingen en opleidingen die door de werkgever worden aangeboden. Maar liefst 96% van de respondenten geeft aan op zoek te zijn naar een werkgever die een uitvoerig training en opleidingsprogramma aanbiedt.

Het onderzoek is gebaseerd op de testresultaten die zijn verzameld door de carrià¨readvies website www.kiesjewerkgever.nl