Rijswijk, 8 februari 2010 Vrouw in beeld opent deuren voor vrouwen met een expertise die in de media willen komen. De bedrijfspresentatie van donderdag 11 februari 2010, wordt gehouden in Hilversum op het Mediapark. De presentatie wordt een echt mediaspektakel.
Naast een presentatie door de twee oprichtsters van Vrouw in Beeld, Jolanda van Henningen en Marie Josà© de Vreede, komen ook Oscar Faase van Otti Art, Veronique Gremmen, directeur Change van Conclusion en Maartje van de Hoeven, oprichtster van Models at Work aan het woord.

Bedrijfspresentatie Vrouw in Beeld
Jolanda en Marie Josà© zijn 7 januari 2010 gestart met Vrouw in Beeld. Vrouw in Beeld gaan vrouwen media trainingen geven en heeft als doel meer vrouwen met een specifieke expertise op de juiste wijze in het nieuws komen. Tijdens de bedrijfspresentatie, onder leiding van dagvoorzitter Petra Portengen van MM&P boardroomcounseling, laten deze vrouwen zien hoe je je bedrijf onder de aandacht van de pers kunt brengen. Zij hebben daarvoor twee succesvolle vrouwen en een man uitgenodigd, Veronique Gremmen, Maartje van der Hoeven en Oscar Faase. Zij delen hun ervaring in de omgang met de pers, met het doel om de aanwezige te inspireren de juiste stappen te zetten naar meer media-aandacht.

Uitreiken onderzoeksrapport Vrouwen in de Media
In november 2009 is het onderzoeksrapport à¢â‚¬Å“Vrouwen in de Mediaà¢â‚¬ van Janneke Boer online gepubliceerd. Dit onderzoek wil de ongelijke verdeling van het aantal mannen en vrouwen in de media verklaren. Tijdens de bedrijfspresentatie gaat Jolanda van Henningen, samensteller van deel 2 van het onderzoeksrapport, het rapport uitreiken aan een aantal van de 27 vrouwen die eraan hebben meegewerkt.

Vrouw in Beeld gaat niet alleen de vrouwen trainen
De vrouwen die de driedaagse trainingen gaan volgen leren naast technieken zoals cameratraining, interviews oefenen, ook de do‘˜s en don‘˜ts in de omgang met de media, een stuk empowerment en het schrijven van een mediaplan. Ook na het afronden van de training blijven Jolanda en Mary Josà© actief door tot een jaar na het afronden van de training contact te onderhouden met deze vrouwen.
Daarnaast onderhoudt Vrouw in Beeld haar relatie met de pers en kunnen zij de vrouwen en journalisten met elkaar in contact brengen.

Meer informatie: www.vrouwinbeeld.nl

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): donderdag 11 febr. 16.45 Mediapark Gebouw 3

Specialisatie Vrouw in Beeld. Vrouw in Beeld is een organisatie die zich richt op het geven van mediatrainingen aan vrouwen met een bijzondere expertise. Het gaat hierbij om vrouwen die werkzaam zijn in het bedrijfsleven, de theaterwereld of die een vooraanstaande maatschappelijke positie bekleden, bijvoorbeeld politici. Trainers aangesloten bij Vrouw in Beeld zijn o.a. Tony van der Meulen, oud hoofdredacteur Brabants Dagblad en de Tijd en Petra Nijdam auteur.

Voor meer informatie over de onderneming Vrouw in Beeld of andere zaken in het persbericht kunt u contact opnemen met: Jolanda van Henningen 06 - 36 123 589 l [email protected] l bezoekersadres: Fleminglaan 12 l 2289 CP Rijswijk l