(Persbericht) Utrecht, 24 mei 2011 SURFnet heeft via een Europese aanbesteding wederom gekozen voor Telindus-ISIT als partner voor de bouw en het 24x7 beheer van het SURFnet-netwerk. Met deze nieuwe overeenkomst krijgt Telindus-ISIT een grotere verantwoordelijkheid met betrekking tot het bouwen, onderhouden, uitbreiden en beheren van het SURFnet netwerk. Hierdoor zal Telindus-ISIT nog meer gaan fungeren als de serviceorganisatie voor SURFnet.

Bram Peeters, hoofd van de afdeling Netwerkdiensten bij SURFnet, licht toe: à¢â‚¬Å“Voor het Network Operating Center en de fieldservices gaat Telindus-ISIT het eerste-, tweede- en derdelijns beheer doen. Hun medewerkers zijn 24x7 inzetbaar en door de sterkere integratie kunnen wij ons nog meer richten op het ontwikkelen en aanbieden van de beste ICT-faciliteiten voor het hoger onderwijs en onderzoek. Na een Europese aanbesteding bleek Telindus-ISIT de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden en hun dienstverlening past goed bij onze huidige en toekomstige eisen. We hebben nu nog maar à©à©n contract voor zowel het beheer als de bouw van ons netwerk, waardoor we met Telindus-ISIT als partner de efficiëntie en kwaliteit van onze dienstverlening nu en in de toekomst verder kunnen verhogen.à¢â‚¬

Frank Grift, Managing Director bij Telindus-ISIT: à¢â‚¬Å“Wij zijn verheugd dat we onze samenwerking met SURFnet op deze manier kunnen voortzetten. Het uitvoeren van 24x7 beheer en monitoring was al langer onderdeel van onze dienstverlening. Echter om nog beter aan de wensen van SURFnet en andere klanten te voldoen, zullen alle diensten vanaf deze zomer beschikbaar zijn vanuit ons nieuwe 24x7 Service Management Center in Utrecht. Voorheen maakten wij buiten kantoortijden nog gebruik van de diensten van onze moederorganisatie in België. Daarnaast blijven wij verantwoordelijk voor de bouw van het SURFnet-netwerk, wat inhoudt dat wij ook in de komende jaren zorgdragen voor veranderingen en toevoegingen aan het bestaande netwerk, maar ook voor de integratie van nieuwe technologieën als ´Next Generation Ethernet‘˜ en 100G verbindingen binnen de bestaande infrastructuur.à¢â‚¬

-------------------

Noot voor de redactie: Er is een foto op hoge resolutie beschikbaar van de contractondertekening met Erwin Bleumink Directeur van SURFnet (l) en Frank Grift (r), Managing Director van Telindus-ISIT.

Over SURFnet
SURFnet zorgt dat onderzoekers, docenten en studenten eenvoudig en krachtig samen kunnen werken met behulp van ICT. SURFnet richt zich daartoe op het stimuleren, ontwikkelen en exploiteren van een hybride netwerk, een vertrouwde identiteit en een grensverleggende samenwerkingsomgeving om online samenwerking te bevorderen. Ongeveer à©à©n miljoen gebruikers in de doelgroep hebben toegang tot deze diensten. SURFnet maakt deel uit van SURF, waarin universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen samenwerken aan grensverleggende ICT-innovaties. SURFnet behoort al meer dan 20 jaar tot de grootste autoriteiten in Nederland op het gebied van internetcommunicatie. Meer informatie op www.surfnet.nl.

Over Telindus-ISIT
Telindus-ISIT, onderdeel van de Belgacom Group, is de onafhankelijke specialist en leverancier op het gebied van networking en storage. De kracht van de organisatie komt voort uit het feit dat Telindus-ISIT, als een van de weinige in de markt, alle kennis en disciplines in huis heeft om end-to-end netwerk- en storage-oplossingen aan te bieden. De organisatie is in staat om te voorzien in een veilige, schaalbare en hoog beschikbare infrastructuur ten behoeve van communicatie en datamanagement. Telindus-ISIT heeft partnerships met toonaangevende netwerk-, storage-, telecom- en securityleveranciers als Avaya, Cisco, CommVault, EMC, Juniper, NetApp, Riverbed, Symantec en VMware. Daarnaast beschikt de organisatie over een eigen trainingsinstituut en een geavanceerd democenter waar de nieuwste technologieën op het gebied van networking en storage live gedemonstreerd worden. Voor meer informatie: www.telindus-isit.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Femke Jansen
[email protected]
035-582 27 30