MulticultureelNederland.nl - Nog nooit eerder heeft Nederland een Surinaams-Hindoestaanse acteur gekend. Tot op heden waren voornamelijk de Marokkanen en Turken die in Nederland de filmindustrie bepaalden onder de allochtonen. Nu is dit niet meer. Rajiv Girwar, een 24 jarige acteur van Hindoestaanse afkomst, heeft zich in de kijken weten te spelen bij verschillende bekende regisseurs.

Na een hoofdrol in de serie ‘het land van rama’ en een aantal gastrollen in onder andere ‘Parels en Zwijnen’ en ‘Spoorloos Verdwenen’ heeft Rajiv zich in de kijken weten te spelen door het filmpje ‘Fatum’. Dit is een derdejaars project van het Nederlandse Filmacademie waarin Rajiv in een productie van 15 minuten een indrukwekkend resultaat heeft achtergelaten. Met een zeer realistische uitvoering heeft hij de Nederlandse filmindustrie binnen een paar maanden tijd op zijn kop gezet.

 

Rajiv speelde sinds 1997 in theatergroep DOX. Met DOX heeft hij onder andere op festival Over ’t IJ, Oerol en de meeste Nederlandse theaters gestaan. Zonder theaterervaring kwam Rajiv door de auditie heen en is hij tot 2003 onmisbaar geweest voor de theatergroep.

 

Momenteel is Rajiv, bijna afgestudeerd Bedrijfskundige, gevraagd om een hoofdrol te gaan spelen in een Nederlandse bioscoopfilm naar aanleiding van zijn prestaties in Fatum. Hierover wil Rajiv niet veel kwijt aangezien het project nog in ontwikkeling is. Wel heeft hij prijsgegeven dat hij gevraagd is in een Internationale Bollywood musical te spelen die volgend jaar in de grote theaters te zien zal zijn.