Sybase, Inc. (NYSE: SY), een marktleider in software voor bedrijven en mobiel werken, introduceert SQL Anywhere 12. Deze database en synchronisatieoplossing is geoptimaliseerd voor bedrijfskritische databasetoepassingen die buiten traditionele datacenters draaien en weinig of geen IT-ondersteuning vereisen. De nieuwste versie van SQL Anywhere bevat een groot aantal verbeteringen, waaronder: ondersteuning voor de opslag en synchronisatie van spatial-data, iPhone‘˜s, uitgebreide synchronisatieomgevingen en nieuwe zelfmanagementfuncties.

SQL Anywhere 12 is de kern van het Sybase Mobility Platform. Dit platform is à©à©n van de eerste en meest uitgebreide frameworks van mobility servers, mobiele applicaties en diensten voor bedrijven die altijd en overal contact willen maken en onderhouden met klanten en medewerkers. Sybase is ook à©à©n van de eerste leveranciers die het gebruik van databases en synchronisatie ondersteunt op iPhone, Blackberry en Windows Mobile apparatuur, inclusief voor het gebruik van spatial-data.

à¢â‚¬Å“SQL Anywhere is het best bewaarde geheim onder meer dan 20.000 ontwikkelaars, die vooral het eenvoudig inbouwen in applicaties en de minimale databaseadministratie erg waarderenà¢â‚¬, zegt Merv Adrian, Principal Analyst, IT Market Strategy. à¢â‚¬Å“Dankzij de gevestigde sterke positie in de zorg, retail, financiële dienstverlening en overheidsmarkt, met grote implementaties zoals bij de 2010 US Census, China Customs en Pepsi Bottling Group, groeit de marktpositie van SQL Anywhere gestaag verderà¢â‚¬.

Al meer dan 10 miljoen gebruikers werken met toepassingen van onafhankelijke softwareleveranciers die de SQL Anywhere databaseserver in hun bedrijfskritische applicaties hebben ingebouwd. SQL Anywhere 12 biedt een aantal zelfmanagement innovaties die inspelen op de veranderende behoeften van deze leveranciers van oplossingen voor een groot aantal verticale markten.

à¢â‚¬Å“PAR‘˜s PixelPoint POS Restaurant Software is à©à©n van de weinige applicaties voor de vrijetijdssector gebaseerd op een commerciële SQL-engine, namelijk SQL Anywhere. Onze klanten hebben behoefte aan gebruikersvriendelijke software, die flexibel genoeg is voor hun totale businessmodel en de betrouwbaarheid van een appliance heeftà¢â‚¬, zegt David Paiva, CTO van PAR Pixelpoint, ontwikkelaar van een complete reeks applicaties voor zowel zelfstandige restaurants als grote horecaketens. à¢â‚¬Å“De schaalbaarheid van alle componenten, migratiefunctionaliteit en meervoudige programmeerverbeteringen in SQL Anywhere 12 zijn sterk onderscheidend. Terwijl er nieuwe functies zijn toegevoegd, heeft Sybase ook het gebruik van door ons geliefde functies nog eenvoudiger gemaakt. Daardoor is SQL Anywhere absoluut cruciaal voor de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en het gebruiksgemak van onze applicatiesà¢â‚¬.

De belangrijkste nieuwe functies en verbeteringen in SQL Anywhere 12 zijn:
à¢â‚¬¢ Spatial support voor traceertoepassingen, locatiegebaseerde analyses, beheer en synchronisatie van spatial-data, ondersteuning van de OGC en SQLMM standaarden voor spatial-datatypes en API‘˜s, importfuncties voor shape-files en ingebouwde exportfuncties naar KML, GML en SVG-formaten.
à¢â‚¬¢ Scale-out ondersteuning om databaseservers met grote transactievolumes te ontlasten van schaduwsets met alleen read-only transacties en rapportages op een zelf te beheren groep scale-out servers
à¢â‚¬¢ Mobility tools voor het effectief beheren, monitoren, diagnosticeren en implementeren van grote synchronisatieomgevingen op verschillende platformen. De toevoeging van iPhone-ondersteuning in SQL Anywhere 12 maakt van Sybase à©à©n van de weinige databaseleveranciers die zowel Blackberry, Windows Mobile als de iPhone ondersteunt.
à¢â‚¬¢ Management innovaties zoals het automatisch balanceren van de server prestaties afhankelijk van een veranderende belasting, zelfherstel statistieken en synchronisatie cachegrootte aanpassing voor omgevingen waar de beschikbare capaciteit regelmatig varieert en geen tussenkomst van de databaseadministrator mogelijk is.
à¢â‚¬¢ Productiviteitsverbeteringen voor ontwikkelaars waaronder nieuwe Oracle/MySQL compatibiliteit, ondersteuning voor .NET 4.0 en Visual Studio 2010 en verbeterde full-text zoekfilters.

à¢â‚¬Å“SQL Anywhere 12 is een optelsom van alle R&D-inspanningen voor klanten om in te spelen op de zich verder ontwikkelende behoeften in het gebruik van ingebouwde databaseservers en mobiele applicatiesà¢â‚¬, zegt Dave Neudoerffer, vice-president engineering van Sybase. à¢â‚¬Å“Deze SQL Anywhere versie verlegt bestaande grenzen met innovaties voor groeiende datavolumes, verschillende datatypes en nieuwe platformen om de marktpositie van Sybase‘˜s Mobility Platform te versterkenà¢â‚¬.

SQL Anywhere 12 komt in het 3de kwartaal van 2010 beschikbaar. Meer informatie is te vinden op http://www.sybase.com/sqlanywhere en geïnteresseerden kunnen zich ook aanmelden voor de ´Getting to Know SQL Anywhere 12‘˜ webcast op woensdag 14 juli om 16.00 en 20.00 uur via http://marketing.ianywhere.com/forms/GetToKnow12.

Over SQL Anywhere
Met ruim 10 miljoen gebruikers bij duizenden bedrijven en ISV‘˜s in de wereld, is SQL Anywhere de databeheer en synchronisatietechnologie voor applicaties die buiten de traditionele datacenters draaien en minimale IT-ondersteuning vereisen. SQL Anywhere biedt functies voor bedrijfskritische toepassingen in een database die eenvoudig in te bouwen is en al door velen wordt gebruik in server, desktop, remote office en mobiele applicaties.

Over Sybase
Sybase is een marktleider in het leveren van bedrijfssoftware en mobiele toepassingen voor het managen, analyseren en mobiliseren van informatie. Het bedrijf onderscheidt zich wereldwijd met mede de beste prestaties bij intensieve datatoepassingen op de belangrijkste systemen, netwerken en apparatuur. De Sybase-oplossingen voor informatiemanagement, analyses en bedrijfsbrede mobiele toepassingen, worden gebruikt voor ‘˜s werelds meest bedrijfskritische systemen in de financiële dienstverlening, telecommunicatie, productie en bij overheden. Bezoek voor meer informatie: www.sybase.com. Lees Sybase blogs op: http://blogs.sybase.com.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular