UTRECHT, september 2009 Sybase (NYSE: SY) introduceert Adaptive Server Enterprise (ASE) Cluster Edition om de implementatie van databasetoepassingen voor cloud computing sterk te vereenvoudigen. Daarvoor heeft het bedrijf nauw samengewerkt met Symantec en VMware. Verder maakt Sybase bekend dat haar software voortaan ook te huren is na het optimaliseren van SQL Anywhere, ASE Enterprise Edition en Sybase IQ voor de Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) omgeving. Beide ontwikkelingen zijn erop gericht om klanten zo flexibel mogelijk te laten inspelen op hun veranderende capaciteitsbehoefte voor mobiele, analytische en transactionele bedrijfsapplicaties.

Sybase ASE Cluster Edition biedt klanten de mogelijkheid om service level agreements (SLA´s) van kritische databases te verhogen en tegelijkertijd kosten te besparen op hun infrastructuur. Dat kan dankzij een veel efficiënter gebruik van alle beschikbare computer- en opslagcapaciteit. à¢â‚¬à…“Cloud computing biedt interessante kansen voor Sybase, omdat organisaties steeds kritischer kijken naar de prijs-/kwaliteitverhouding van hun leveranciers, zegt Carl Olofson, IDC Research vice president of Application Development & Deployment.

à¢â‚¬à…“De implementatie van een clusteroplossing op fysieke hardware, is traditioneel een complex en kostbaar project om te ontwikkelen, te testen, uit te rollen en te beheren, zegt Parag Patel, vice president alliances van VMware. à¢â‚¬à…“Met Sybase ASE Cluster Edition draaiend op VMware, kunnen organisaties veel eenvoudiger belangrijke bedrijfsprocessen virtualiseren en de beschikbaarheid daarvan verder verhogen.

à¢â‚¬à…“Symantec en Sybase leveren samen een volledig geïntegreerde database- en opslagoplossing, zegt Josh Kahn, vice president product management van de Symantec´s Storage and Availability Management Group. à¢â‚¬à…“De combinatie van Sybase´s ASE Cluster Edition database en Veritas Storage Foundation voor Sybase ASE CE, biedt onze gezamenlijke klanten aanzienlijke verbeteringen op het gebied van beschikbaarheid, datamanagement en verwerkingssnelheid.

De vijf belangrijkste verbeteringen van ASE Cluster Edition voor cloud en grid computing zijn:
à¢â‚¬¢ Integratie met Veritas Storage Foundation en Veritas Cluster Server
à¢â‚¬¢ Participatie in het VMware vCloud initiatief
à¢â‚¬¢ Disaster recovery site support, waardoor het cluster een uitvallende site kan opvangen
à¢â‚¬¢ Lokale onafhankelijke installatie van sites, hetgeen de flexibiliteit aanzienlijk verhoogt
à¢â‚¬¢ Ondersteuning van live-updates

Voor het virtueel huren van servers- en software via Amazon´s EC2-omgeving levert Sybase drie krachtige datamanagement servers:
à¢â‚¬¢ Sybase SQL Anywhere: voor klanten die eenvoudig te beheren webapplicaties zoeken voor mobiele medewerkers en werkgroepen
à¢â‚¬¢ Sybase IQ: voor bedrijfskritische analysetoepassingen, datawarehouses en BI-applicaties
à¢â‚¬¢ Sybase Adaptive Server Enterprise: voor krachtige transactiemanagement systemen

Over Sybase
Sybase (NYSE:SY) richt zich volledig op het beheer van informatie vanaf de plaats waar die ontstaat tot en met de verwerking, opslag en rapportage daarvan in datacenters. Sybase levert daarvoor open, platformonafhankelijke oplossingen op basis van ´anytime, anywhere´. Mobiele oplossingen zijn daarin essentieel. De klanten van Sybase behoren tot de grootste organisaties ter wereld in de sectoren handel, telecommunicatie, financiële dienstverlening, overheid en gezondheidszorg.
Meer informatie is te vinden op www.sybase.com en www.sybase.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sybase Nederland B.V.
Jeannette van der Have, marketing manager
telefoon: 030-2478316
e-mail: [email protected]

of met

AddIT Benelux
Peter Gloudemans
Telefoon: 0653471777
Email: [email protected]

Website: http://www.sybase.com

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular