Leaserijders voel zich door de dreigende klanken vanuit de Belastingdienst behoorlijk onzeker. Vaststaat dat er een deugdelijke en vaak omvangrijke rittenregistratie moet worden bijgehouden om aan alle voorwaarden te voldoen. Veel leaserijders maken daarom gebruik van de mogelijkheid om de auto te voorzien van een GPS kastje.

In een maand tijd heeft de branche die de kastjes levert een stijging gezien in de vraag naar een automatisch systeem. De systemen kosten vaak minder op jaarbasis dan het aantal arbeidsuren dat nodig is om de rittenregistratie bij te houden. Daarnaast is de administratie waterdicht. Wel zo prettig in relatie tot de dreigende taal van de Belastingdienst over de boete van 4920 euro bij het niet kunnen overleggen van een degelijke administratie.

Iedereen die met de auto van de baas meer dan 500 kilometer op jaarbasis privà© rijdt moet tussen de 14 en 25 procent belasting betalen over de waarde van de auto. De enige manier om dit te voorkomen is een zeer uitvoerige registratie van alle ritten bij te houden en daarmee aan te tonen dat er gà©à©n 500 km privà© mee gereden is. De rittenregistratiesystemen doen dat geheel automatisch.

Vooral mensen die absoluut geen fouten willen hebben in hun administratie kiezen nu voor een automatisch GPS systeem van bijvoorbeeld V-tron. De vele eisen zorgen ervoor dat het een sport op zich is om alle informatie vast te leggen; kilometerstanden, afwijkende routes, aankomst en vertrek adressen, ritnummers en datum. Het gaat al snel om honderden ritten per jaar, omdat ook de heen- en terugreis apart moeten worden geregistreerd.