(Persbericht) BARENDRECHT, 2 augustus 2011 Enterprise mobility-specialist VeliQ heeft van T-Venture, het Venture Capital bedrijf van Deutsche Telekom, een investering van enkele miljoenen Euro's ontvangen voor het financieren van de snelle internationale groei en technische innovaties voor MobiDM. Na jaren succesvol autonoom te zijn gegroeid, heeft VeliQ extra kapitaal aangetrokken om MobiDM en het mobiele ecosysteem sneller uit te bouwen en de wereldwijde samenwerking met Sybase/SAP te ondersteunen. MobiDM is een zakelijke 'Mobility as a Service' oplossing voor het veilig en centraal beheren van alle mobiele apparatuur binnen organisaties.

VeliQ levert een unieke 'Mobility as a Service' (MaaS) oplossing, genaamd MobiDM, om het snel groeiende aantal SmartPhones, tablets en mobiele apps binnen organisaties goed beveiligd centraal te kunnen beheren. Het MobiDM ecosysteem maakt deels gebruik van technologie van Sybase, een SAP-bedrijf en marktleidende leverancier van Mobile Device Management software. VeliQ is met circa 35 medewerkers gevestigd in Barendrecht.

"Het is onze missie om het beheren van alle mobiele apparatuur binnen bedrijven zo eenvoudig en veilig mogelijk te maken", zegt Alex Bausch, oprichter en directeur van VeliQ. "Na jaren ontwikkeling in samenwerking met Sybase, hebben wij nu een platform gebouwd op bewezen technologie. Daarmee groeien wij sneller dan de tot nu toe gerealiseerde 100%. Verder willen steeds meer telecomleveranciers en system integrators het MobiDM ecosysteem kunnen leveren. Wij hebben uit diverse geïnteresseerde investeerders voor T-Venture gekozen, omdat MobiDM naadloos aansluit bij de 'managed services' strategie van T-Systems en Deutsche Telekom en T-Venture een betrouwbare reputatie heeft als lange termijn strategische investeerder".

"Via onze samenwerking met VeliQ versterken wij ons portfolio met een complete Software as a Service oplossing voor Mobile Device Management. Een oplossing die met vergaande flexibiliteit, een gebruikersvriendelijke interface en uitgebreide functionaliteit invulling geeft aan een snelgroeiende behoefte binnen grote bedrijven", zegt Dr. Marcus Hacke, Senior Vice President Portfolio & Solution Design, T-Systems International GmbH.

"VeliQ heeft met MobiDM een krachtige oplossing in handen om een wereldspeler te worden op de markt voor managed mobility services. Door de investering van T-Venture kan die ambitie in een verdere stroomversnelling komen. De keuze van VeliQ voor T-Venture werd met name gedreven door het sterke synergiepotentieel en de goede klik tussen beide partijen", aldus Jan Willem Huizingh, die vanuit Deloitte Corporate Finance deze investering heeft begeleid.

MobiDM maakt het mogelijk om via een intuïtief te gebruiken webinterface routinematige beheertaken in vergaande mate te automatiseren, apparatuur- en platformonafhankelijk. Dat verkort de implementatietijd voor een 'Mobile Device Management' oplossing aanzienlijk en verlaagt tevens de kosten en risico‘˜s. Voor een vast bedrag per apparaat, per maand, hoeven bedrijven niet meer zelf te investeren in software, mensen en ontwikkeling. MobiDM is een eenvoudig te gebruiken Software as a Service oplossing, die binnen circa 15 minuten te implementeren is en naar behoefte en Mobility strategie flexibel uit te breiden.

VeliQ levert MobiDM al in zo'n 10 Europese landen via telecomproviders en system integrators, zoals T-Systems. Merendeels onder een eigen merknaam, of als onderdeel van een uitgebreider servicepakket. Onlangs heeft VeliQ een wereldwijde overeenkomst gesloten met Sybase/SAP, als vervolg op de jarenlange samenwerking met Sybase. T-Systems is sinds maart dit jaar SAP Global Support Partner en heeft onlangs de SAP Pinnacle Award 2011 gewonnen.

Over VeliQ
VeliQ is een internationaal opererende specialist in mobility oplossingen, die MobiDM heeft ontwikkeld om de uitrol en het beheer van alle mobiele apparatuur zo eenvoudig mogelijk te maken, oftewel ´Empowering the Mobile Workspace‘˜. Klanten betalen slechts een vast bedrag per apparaat, per maand en hoeven daardoor zelf niet meer te investeren in software, mensen en ontwikkeling. De grootste voordelen van deze webservice zijn de schaalbaarheid, de lage Total Cost of Ownership (TCO) met korte terugverdientijd en reductie van beveiligingsrisico‘˜s. MobiDM biedt als enige in de wereld een SaaS-versie van de marktleidende Afaria-serveroplossing, die tot nu toe alleen binnen een bedrijf achter de firewall te installeren was. VeliQ is gevestigd in Barendrecht. Meer informatie: www.veliq.com en www.mobidm.com.

Over T-Venture
T-Venture Holding GmbH is in 1997 opgericht als volledige dochter van Deutsche Telekom AG. Sindsdien investeert het bedrijf in jonge innovatieve ondernemingen met een bovengemiddeld groeipotentieel, die economische en technische synergievoordelen hebben voor de business units van Deutsche Telekom. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bonn. Het bedrijf wordt aangevuld en ondersteund door T-Venture America Inc., met vestigingen in Foster City, Silicon, Valley en in Seattle. Het accent van de investeringen is gericht op Europa, de Verenigde Staten en Azië. T-Venture beheert momenteel het T-Mobile Venture Fund, het Connected Life & Work Fund, het T-Home Venture Fund, het T-Systems Venture Fund en T-Corporate Venture Fund. Meer informatie is te vinden op: www.t-venture.de.