Tilburg/Nieuwegein, 18 april 2008: ICT-leverancier ACES Direct heeft per 18 april branchegenoot Takeitnow - de eerste online computer webshop in Nederland - overgenomen van ecommerceinvesteerder iMerge.

Tilburg/Nieuwegein, 18 april 2008: ICT-leverancier ACES Direct heeft per 18 april branchegenoot Takeitnow - de eerste online computer webshop in Nederland - overgenomen van ecommerceinvesteerder iMerge.
Door het samengaan van de twee ICT-bedrijven in één organisatie, worden de krachten gebundeld en kan een breder publiek worden aangesproken. Terwijl ACES Direct zich voornamelijk focust op het MKB en overheidsinstellingen, spreekt Takeitnow de consument en kleine MKB-bedrijven aan. De aandacht blijft te allen tijde gericht op service, goed advies en gunstige prijzen. Door de kennis en ervaring van beide bedrijven, bereikt ACES Direct een nog sterkere positie in de ICT-markt. Takeitnow wordt een zelfstandige businessunit binnen ACES Direct. De praktische zaken, zoals administratie, magazijn, websiteontwikkeling en inkoop worden wel gecentraliseerd.
De verkoop van online retailactiviteiten past in de strategie van iMerge om zich te focussen op haar core-business: ebusiness-software (ICEshop) en product content (ICEcat). iMerge zal in 2008 evalueren of ook de andere online retailactiviteiten in sport, wit- en bruingoed en office supplies vervreemd kunnen worden.
Takeitnow
Takeitnow is in 1998 opgericht en is de eerste online-verkoper van ICT-artikelen in Nederland. Met meer dan 50.000 kopende klanten en gemiddeld 100.000 orders op jaarbasis heeft Takeitnow zijn sporen ruimschoots verdiend. In samenwerking met de grootste, internationale leveranciers worden de ICT-producten op de site Takeitnow.nl aangeboden. De klant kan rekenen op een voordelige prijs en goede service, zowel bij de bestelling als na de levering van zijn order. Takeitnow is met deze speerpunten uitgegroeid tot een stabiel bedrijf en een leidende marktpartij.
Groei
Met de overname van Takeitnow laat ACES Direct zien dat ontwikkeling van het bedrijf voorop staat. In 2007 kwamen de ambities van het bedrijf ook al tot uiting. Met het betrekken van een twee keer zo groot pand aan de rand van Tilburg direct aan de A58, toont ACES Direct dat ze in de toekomst nog meer willen groeien. En dat blijft niet onopgemerkt. In 2007 werd de ICT-leverancier maar liefst drie keer genomineerd voor de volgende awards: ‘Best Business Retailer’, ‘HP e-preferred specialist’ en ‘Webwinkel van het jaar 2007’.

Over ACES Direct BV
ACES Direct is sinds 2000 actief in online verkoop van ICT producten aan het MKB en overheidinstellingen en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van hardware, software, randapparatuur en supplies van Nederland. ACES Direct heeft een inkoopoplossing ontwikkeld waarin webwinkel en professioneel account management een eenheid vormen. Klanten kunnen rekenen op een goed advies en bestelgemak. Meer informatie is te vinden op www.acesdirect.nl. Takeitnow is te vinden op www.takeitnow.nl
Over iMerge BV
iMerge is een investeerder in ebusinessactiviteiten sinds 1999. TakeItNow was de eerste activiteit. Het zwaartepunt van iMerge is verschoven naar ecommerce software- en contentactiviteiten, met name: ICEshop.biz en ICEcat.biz, een uitgever van productcontent in samenwerking met inmiddels zo’n 130 fabrikanten wereldwijd. Andere activiteiten in online retail zijn Futurumshop (NL, DE, FR), HomeZone (consumer electronics), en OFIX (office supplies).