Elke student krijgt er vroeg of laat mee te maken: De zoektocht naar een werkgever die bij je past en waar je jezelf verder kunt ontplooien. Na en zelfs al tijdens de studie heeft elke student legio mogelijkheden om in contact te komen met deze werkgevers. Het probleem is vaak waar te beginnen; zoveel werkgevers, zoveel functies, en vooral: welke werkgever past precies bij mij?

De groep die op dit moment hard wordt getroffen door de crisis zijn de studenten en young professionals die net klaar zijn met hun opleiding. De arbeidsmarkt wordt krapper, ook voor aanstormend talent. Kiesjewerkgever.nl helpt hen bij het vinden van de baan die perfect past bij hun persoonlijkheid en competenties. Daarbij biedt de website de werkgever precies dat talent dat past bij de cultuur van het bedrijf en het functieprofiel van de vacature. Een wederzijds perfecte match die teleurstellingen voorkomt en snelle inzet en ontwikkeling van Young professionals garandeert. Het vaak kostbare en onvoorspelbare werving- en selectieproces rond Young professionals wordt in een klap transparant, voorspelbaar en vooral ook betaalbaar. Voor de werkgever is Kiesjewerknemer.nl ontwikkeld. Een site waar de werkgever kennis kan nemen van het op Kiesjewerkgever.nl beschikbare talent dat hij kan uitnodigen te solliciteren.

Alles on-line
Dit alles gebeurt allemaal online met behulp van een innovatief test en match systeem. Aan de hand van een online af te nemen assessment worden cultuur, persoonlijkheid en competenties van de werkzoekende vergeleken met de cultuurprofielen en functieprofielen van werkgevers en daar beschikbare banen. Kiesjewerkgever.nl presenteert de werkzoekende een ranglijst van de meest geschikte werkgevers en vacatures. Men kan direct online solliciteren en de werkgever krijgt online direct en volledig inzicht in de rangschikking en de testrapporten van de voor het bedrijf (cultuur) en vacature (persoonlijkheid en competenties) meest geschikte kandidaten. Door dit gericht online solliciteren en beoordelen op basis van de vergelijking tussen een assessmentuitslag en een cultuur- en functieprofiel worden de resultaten van het solliciteren, werven en selecteren aanzienlijk verbeterd, zowel voor werknemer als werkgever.

Voor de studenten en young professionals die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt kan de test gratis worden ingevuld op Kiesjewerkgever.nl. Inmiddels zijn er al meer dan 100 bedrijven actief op Kiesjewerkgever.nl waaronder Ahold, ABB, ABN/Amro, Unit 4 Agresso, Sogeti etc.

Transparante arbeidsmarkt
Al voor de start van het Rotterdamse bedrijf hebben de ondernemers Bram van der Graaf en Huub Zijlstra zich als doel gesteld om de arbeidsmarkt zo transparant mogelijk te maken. à¢â‚¬à…“ De arbeidsmarkt is enorm vertroebeld. Niemand heeft meer zicht op welke baan goed bij haar of hem past. Een transparante arbeidsmarkt begint bij het sollicitatieproces. Alle informatie over de werkzoekenden en de werkgevers moet op voorhand bekend en à¢â‚¬à…“doorzichtig zijn, zo meent Bram van der Graaf.
De huidige vacaturebanken zijn zo vol geladen met vacatures dat de verschillen tussen werkgevers en banen nauwelijks duidelijk zijn. Op Kiesjewerkgever.nl wordt de arbeidsmarkt voor starters en werkgevers een stuk transparanter.

Samenwerking
Kiesjewerkgever.nl is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de twee Rotterdamse ondernemers met het Limburgse CASE Builders. Hun concept van talenten werving op basis van bedrijfscultuur is gecombineerd met de expertise van CASE Builders op het gebied van online testen en matchen. De samenwerking heeft geleid tot de oprichting van een nieuw bedrijf, Test&Match BV, dat Kiesjewerkgever.nl en Kiesjewerknemer.nl ontwikkelde en exploiteert.

Website: http://www.kiesjewerkgever.nl