(Persbericht) Computergebruikers willen persoonlijke documenten en e-mails, vertrouwelijke rapporten of financiële gegevens bij voorkeur niet delen met reisgenoten in de trein, of nieuwsgierige collega‘˜s. Met een schermfilter van Targus blijft de informatie op uw computerscherm vertrouwelijk. Targus breidt nu haar assortiment zogenoemde ‘˜privacy screens‘˜ uit met een aantal nieuwe formaten in 16:09 ratio widescreen formaat.

Vrijwel iedereen vindt het irritant als anderen ‘˜mee kunnen kijken‘˜ op de computer. Voor zowel openbare als particuliere bedrijven kan het zelfs zeer ernstige gevolgen hebben. Als we in de trein of het vliegtuig dicht op andere reizigers zitten en met een laptop werken, kan het moeilijk zijn om nieuwsgierige blikken te weren. Daarom heeft Targus een speciaal schermfilter ontwikkeld, waarmee alleen de gebruiker zelf kan zien wat er op het scherm staat.

Dit dunne schermfilter, gemaakt van een speciaal soort plastic met smalle, verticale lamellen, maakt het schermbeeld onzichtbaar voor iedereen die niet recht voor het scherm zit. Personen die onder een hoek van 45 graden of meer naar de computer kijken, zien slechts een zwart scherm.

Verbeterde veiligheid
De schermfilter is ideaal voor zakenmensen die veel werken terwijl ze op reis zijn of voor gebruik in open kantoorlandschappen van openbare en particuliere bedrijven. De filter biedt zowel bedrijven als medewerkers en burgers de zekerheid dat er zonder risico met vertrouwelijke documenten gewerkt kan worden.

Schermfilters zijn tevens geschikt voor gebruik bij examens van onderwijsinstellingen en kunnen ‘˜steelse blikken‘˜ en afkijken helpen verhinderen. Bij gebruik van schermfilters kunnen de examenkandidaten dichter bij elkaar geplaatst worden zonder dat ze elkaars werk kunnen afkijken.

Verhindert reflecties
Een schermfilter weegt slechts ca. 25 gram en is makkelijk mee te nemen. De filter wordt direct op de rand van het scherm gemonteerd met behulp van dubbelzijdige kleefstrips die de filter op zijn plaats houden. De filter voorkomt hinderlijke reflecties en geeft hierdoor een beter schermbeeld bij fel licht op het scherm.

Schermfilters zijn heel makkelijk te monteren en verkrijgbaar in 21 verschillende formaten, van 12,1à¢â‚¬ tot 24à¢â‚¬. Schermfilters zijn zowel verkrijgbaar voor gewone schermen als voor widescreen schermen in de formaten 16:10 en 16:09.

Over Targus
Targus kwam in 1983 als eerste met een computertas op de markt. Nu, ruim 25 jaar later, is het bedrijf wereldleider op het gebied van computertassen en mobiele accessoires.
Targus legde vanaf het begin veel nadruk op mobiliteit en gebruiksvriendelijkheid. De tassen en accessoires mogen niet veel wegen en moeten eenvoudig te gebruiken zijn. Het geringe gewicht en de praktische details zijn daarmee kenmerkend voor de producten van Targus. Het ontwerp is innovatief en kwaliteit is hoog. Daarom geldt voor alle Targus-tassen een levenslange garantie. De Targus Group International heeft kantoren over de hele wereld en Targus-producten zijn in meer dan 145 landen verkrijgbaar.