Met meer dan 800 medewerkers in 18 verschillende landen, een omzet van 27 miljoen euro in 2009 en een groei van 25% voor het 4e achtereenvolgende jaar, is Telelangue / World Speaking terecht marktleider in Europa op het gebied van taalcursussen op afstand.

Taalcursussen op afstand: geen last van de crisis!

De innovatieve leermethode Blended Learning door middel van lessen per telefoon en via internet vertegenwoordigt 80% van de activiteiten van het bedrijf. Bovendien heeft Telelangue / World Speaking belangrijke grote Europese klanten, zoals Axa en Renault. In totaal heeft het bedrijf al ruim 15.000 organisaties getraind om hun taalvaardigheden te verbeteren, waarbij in totaal ruim 250.000 trainees hebben geprofiteerd van de innovatieve leeroplossingen.

Tegenwoordig is Telelangue (met World Speaking als het internationale zusje) een bekend bedrijf in veel Europese landen, voornamelijk bekend om zijn kwalitatieve leerformules en vooruitstrevende programma‘˜s. Telelangue heeft bijvoorbeeld in 2008 erkenning gekregen van het Duitse bedrijf ZFU, in 2009 van het Spaanse ANCED en een certificaat van QFOR uit België.

Nieuwe technologieën verbeteren pedagogie

Telelangue heeft zijn goede resultaten te danken aan de effectiviteit en originaliteit van zijn Blended Learning cursussen gedurende de afgelopen 10 jaar. Daarnaast is het bedrijf de enige die het voor trainees mogelijk maakt contact te hebben met een persoonlijke coach, terwijl ze een e-learning cursus volgen. Dit is een belangrijke vooruitgang sinds de 1e generatie online cursussen, waarbij de cursist geen directe persoonlijke hulp krijgt aangeboden. Daarnaast is de nieuwe generatie volledig aanpast aan persoonlijke wensen en doelstellingen, waarbij bijvoorbeeld een training gevolgd kan worden die perfect aansluit op het beroep van de cursist. Met een persoonlijke coach naast de e-learning leermethode, heeft Telelangue / World Speaking alle vele mensen succesvol opgeleid.

Naast de vernieuwende leermethodes, heeft Telelangue / World Speaking een internationaal netwerk ontwikkeld. De trainee volgt lessen met een native speaker, waarvan er 600 verspreid zijn over de hele wereld. De trainee leert de taal met het juiste accent, zonder zich te hoeven verplaatsen.

à¢â‚¬Å“Deze oplossingen samen bieden de mogelijkheid voor bedrijven om werknemers snel en goed op te leiden, met gereduceerde tarieven en een zeer hoog succesgehalte. Voor particulieren is Blended Learning een goede manier om zich specifiek op te leiden, waarbij het lesmateriaal 24h/7 beschikbaar is en waarbij de kosten 5x lager zijn dan bij de traditionele taalcursussenà¢â‚¬, aldus Jean-Michel Dubedout, directeur van Telelangue / World Speaking en bedenker van de lesmethode.

Telelangue / World Speaking blijft zich verbeteren en blijft de lesmethodes vernieuwen om trainees optimaal te kunnen profiteren van de voordelen van taalonderwijs. Er zijn momenteel 6 talen beschikbaar. Voor meer informatie kan gekeken worden op de website van het bedrijf (http://www.worldspeaking.nl), waar gratis het niveau wordt getest en waar men kan profiteren van gratis proeflessen.