(Persbericht) Son, 10 februari 2011: De Gemeente Eindhoven verzorgt met ruim 2200 medewerkers uitgebreide dienstverlening voor meer dan 200.000 inwoners. De gemeente heeft 29 kantoren en gebouwen waaronder de stadsdeelkantoren en diverse sportinstellingen.

Jaren geleden al ontstond de behoefte van de Gemeente voor het werken op afstand. Sinds 2004 heeft de gemeente op een kosteneffectieve en veilige manier toegang tot het bedrijfsnetwerk en de centrale applicaties. à¢â‚¬Å“HOB software is op dit moment de strategische keuze voor Remote Access. En dankzij de eenvoud in het installeren en beheren zijn we in staat deze aanvullende Remote Access infrastructuur aan te bieden en te beheren met hetzelfde aantal beheerders.à¢â‚¬ - Gemeente Eindhoven.

Recentelijk is de optie van virtuele werkplekken toegevoegd aan de omgeving, wat de gebruiksmogelijkheden en het beheer optimaliseert. De geïntegreerde authenticatie via VASCO tokens word gebruikt om de juiste eindgebruikers de juiste toegang te verlenen. Deze authenticatie zorgt voor extra beveiliging en de koppeling met de netwerkomgeving.

Aan de medewerkers van de Gemeente Eindhoven wordt vanuit iedere willekeurige locatie een volledige functionele werkplek beschikbaar gesteld. Niet alleen wordt hierdoor de arbeidsproductiviteit verhoogd, maar worden o.a. ook de kosten qua beheer, reiskosten en -tijd verlaagd. Zo wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de toekomst van Het Nieuwe Werken en Slimmer Werken: Your Officeà¢â‚¬¦ Anywhere, Anytime, Anyhow!

________________________________________

Over HOB:
HOB The Secure Access Company te Son (Eindhoven) is een zelfstandig onderdeel van de software ontwikkelaar en netwerkservice provider HOB GmbH & Co., een onderdeel van de Brandstà¤tter Group Germany. HOB GmbH & Co is een software developer en ontwikkelt innovatieve softwarematige connectivity en security oplossingen. HOB biedt innovatieve oplossingen op het gebied van server based computing, secure remote access, VoIP en virtualisatie. HOB heeft vestigingen in Duitsland, Nederland, Verenigde Staten, Frankrijk, Malta en Mexico.

www.hob.nl