(Persbericht) Utrecht, 9 mei 2011 Telindus-ISIT heeft RTL Nederland voorzien van een compleet nieuwe netwerk-, Unified Communications- en storageomgeving. Het betreft een nieuw LAN, wireless LAN, VPN, Unified Communications, DNS/DHCP, storage en managed beheer op de storage-omgeving.

RTL Nederland is met vijf tv-zenders en drie radiostations marktleider in de Nederlandse mediawereld. Eind 2009 schreef het bedrijf een RFP uit voor een nieuw LAN. Telindus-ISIT diende de meest complete offerte in en riep het beste gevoel op. Door een zeer gedegen voorbereiding ging de implementatie van het HP dual core 10 gig netwerk van een leien dakje. à¢â‚¬Å“We hebben veel getest en dat heeft zijn vruchten afgeworpenà¢â‚¬, zegt hoofd systeem- en netwerkbeheer Rob van Loon. Dit netwerk is uitgebreid met een HP wireless LAN, dat medewerkers intern de vrijheid geeft om te werken waar ze willen. De omgeving is tot slot uitgebreid met een Juniper VPN, zodat medewerkers makkelijker kunnen thuiswerken.

Vrijwel parallel hieraan schreef RTL ook een RFP uit voor een managed SAN. Telindus-ISIT stelde een fysiek gescheiden NetApp Metrocluster voor. Maar belangrijker dan de voorgestelde technische oplossing vond RTL Nederland het feit dat Telindus-ISIT de netwerkomgeving al op zijn duimpje kende. Van Loon: à¢â‚¬Å“Netwerk en storage liggen tegenwoordig zo dicht tegen elkaar aan. Dan is het handig à©à©n aanspreekpunt te hebben. We hadden bovendien al ervaren dat Telindus-ISIT mee kan gaan met de dynamiek in ons bedrijf. Er zijn korte lijnen en zij kunnen snel schakelen.à¢â‚¬

Het laatste project betrof de vervanging van analoge telefonie door een Avaya VoIP-omgeving. Voor deze oplossing is gekozen om voorbereid te zijn op verdere integratie van Unified Communications. Omdat RTL meer stabiliteit en zekerheid wilde hebben voor DNS/DHCP (waarmee iedere telefoon een IP-adres krijgt), is gekozen om dit buiten de Microsoft-omgeving om te regelen via Infoblox.

Van Loon is zeer tevreden over het totale project: à¢â‚¬Å“Het is voor ons prettig om slechts à©à©n aanspreekpunt te hebben voor een best-of-breed multivendor omgeving. Telindus-ISIT ontzorgt ons. In het verleden hadden we regelmatig last van storingen, waar toch veel tijd en energie in gaat zitten. Nu hebben we een toekomstvaste, zeer stabiele omgeving. En mocht er toch een probleem zijn, dan is de reactiesnelheid van Telindus-ISIT hoog. Dat is een prettige gedachte, want het gaat immers om een bedrijfskritische omgeving. Als ICT-afdeling kunnen wij ons nu weer bezighouden met waar het werkelijk om gaat: het zo goed mogelijk ondersteunen van de business.à¢â‚¬

-------------------

Over Telindus-ISIT
Telindus-ISIT, onderdeel van de Belgacom Group, is de onafhankelijke specialist en leverancier op het gebied van networking en storage. De kracht van de organisatie komt voort uit het feit dat Telindus-ISIT, als een van de weinige in de markt, alle kennis en disciplines in huis heeft om end-to-end netwerk- en storage-oplossingen aan te bieden. De organisatie is in staat om te voorzien in een veilige, schaalbare en hoog beschikbare infrastructuur ten behoeve van communicatie en datamanagement. Telindus-ISIT heeft partnerships met toonaangevende netwerk-, storage-, telecom- en securityleveranciers als Avaya, Cisco, CommVault, EMC, Juniper, NetApp, Riverbed, Symantec en VMware. Daarnaast beschikt de organisatie over een eigen trainingsinstituut en een geavanceerd democenter waar de nieuwste technologieën op het gebied van networking en storage live gedemonstreerd worden. Voor meer informatie: www.telindus-isit.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Femke Jansen
[email protected]
035-582 27 30