Fototentoonstelling ´Reflecting Identities‘˜ - Dindi van der Hoek
Installatie ´epiloog‘˜ door Nikolaj Dielemans en Ron Weijers
Lichtobject ´de Watertor‘˜ van Bob Groeneveld
18 juli t/m 15 augustus 2010

Tijdens ´Schiedam Waterjaar 2010‘˜ vindt een spectrum van schitterende evenementen plaats, waarbinnen ´Scyedam Vaert‘˜ een vooraanstaande plaats inneemt. Stichting Schiedamswater organiseert in 2010 het evenement ´Scyedam Vaert‘˜, dat gedurende het weekend van 30 juli tot en met 1 augustus zal plaatsvinden. Een evenement waarbij zo‘˜n 200 historische bedrijfsvaartuigen de binnenhavens van Schiedam zullen vullen met een beoogd aantal bezoekers van ruim 100.000.

Als programmaonderdeel van het evenement Scyedam Vaert presenteert de organisatie van het Scyedam Vaert evenement in samenwerking met het 10dence art collective van 18 juli t/m 15 augustus 2010 de unieke fototentoonstelling ´Reflecting Identities‘˜ van Dindi van der Hoek, de installatie ´epiloog‘˜ van de beeldend kunstenaars Nikolaj Dielemans en Ron Weijers en het lichtobject ´de Watertor‘˜ van beeldend kunstenaar Bob Groeneveld op de unieke locatie ´de Korenbeurs‘˜ aan de Lange Haven 145 in de historische binnenstad van Schiedam. De tentoonstelling is tevens een voorbode van de in verregaande staat van ontwikkeling zijnde plannen voor de realisatie van ´Kunstcentrum Korenbeurs‘˜ dat binnen afzienbare tijd de deuren zal openen in de Korenbeurs.

Dindi van der Hoek (1976) studeerde in 1999 af aan de Willem de Kooning Academie en het Piet Zwart Instituut en ontwikkeld een fotografisch oeuvre met beelden die een eigenzinnige gedaante krijgen door ze onder de waterspiegel te situeren. De vervorming van het menselijk lichaam en uiteenlopende opvattingen over fysieke esthetiek bepalen daarbij het uiterlijk van het werk. In inhoudelijke zin hanteert ze kunsthistorische bronnen en referenties zoals Francis Bacon en Carravagio waarmee ze zichzelf niet wil vergelijken, maar naar wie ze wel verwijst in de benadering van haar thematiek. Technisch streeft ze in haar werk de hoogste kwaliteit na die specifiek van aard is, door haar werk onder water te situeren waardoor er de voor haar typerende spiegelingen en deformaties ontstaan.

De beeldend kunstenaars Nikolaj Dielemans en Ron Weijers gebruiken reeds geruime tijd de Korenbeurs als hun atelier. Met de aankomende ontwikkeling van Kunstcentrum Korenbeurs binnen het gebouw, sluiten zij met de installatie ´epiloog‘˜, een inspirerende en productieve periode af in de Korenbeurs. Een overzichtsinstallatie met een veelvoud aan werken die door beide kunstenaars gedurende hun periode in de Korenbeurs zijn vervaardigd.

De beeldend kunstenaar Bob Groeneveld toont het unieke lichtobject ´de Watertor‘˜ binnen deze tentoonstelling. Bob Groeneveld ontwerpt en vervaardigt unieke en zeker niet alledaagse metalen lichtobjecten en installaties.

Stichting Schiedamswater, het 10dence art collective, Dindi van der Hoek en de in deze tentoonstelling participerende kunstenaars nodigen u graag uit voor de officiële opening van de tentoonstelling op zondag 18 juli 2010 om 16.00 uur in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145, Schiedam. De officiële opening zal verricht worden door Diana Wind, directeur Stedelijk Museum Schiedam en Niek Hogeland, voorzitter stichting Schiedamswater (organisatie Scyedam Vaert evenement), zal een korte inleiding geven omtrent het Scyedam Vaert evenement.

De tentoonstellingen in de Korenbeurs is geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 17.00 uur.

Noot voor de redactie: voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
10dence art collective - Ron Weijers: [email protected]

Voor meer informatie over Scyedam Vaert evenement: www.scyedamvaert.nl
Voor meer informatie omtrent het werk van Dindi van der Hoek: www.dindi.nl
Voor meer informatie over 10dence art collective op: www.10dencegallery.com
Voor meer informatie over Schiedam waterjaar 2010: www.ontdekschiedam.nu