(Persbericht) Er is steeds meer vraag naar natuurlijk speelmateriaal. Robinia hout is een uitstekende houtsoort voor het vervaardigen van speelelementen en creëren van boeiende speelplaatsen die opgaan in de bestaande natuurlijke omgeving. Met Robinia worden uitdagende speeltoestellen gemaakt die de creativiteit, fantasie en avontuurlijkheid van kinderen bevorderen. Om in te spelen op de trend van natuurlijk spelen is Kà¼hlkamp Buitenspelen een samenwerking aangegaan met Quappen Holzbau. Quappen gebruikt Robinia om originele speelruimtes samen te stellen die jarenlang meegaan.

Naar wens
Eigenlijk is met Robinia alles mogelijk. Het assortiment van Quappen bestaat daarom niet uit standaard speeltoestellen. Op basis van individuele wensen, worden speeltoestellen gemaakt waarbij rekening wordt gehouden met de bestaande omgeving zoals de loop van een riviertje, bomen, verhogingen etc. Ook hele kleine ruimtes kunnen omgetoverd worden tot een afwisselende speelplaats waar kinderen naar hartenlust samen kunnen spelen. Alle wensen kunnen gerealiseerd worden mits de speeltoestellen maar blijven voldoen aan de EN-1176 norm.

Lange levensduur
Robinia hout is à©à©n van de meest geharde houtsoorten die er bestaan. Robinia valt in de duurzaamheidklasse
1-2 en heeft een levensduur van 25 tot 40 jaar. Omdat iedere stam een natuurlijke kromme groei heeft, zal geen enkel speeltoestel er hetzelfde uitzien. Robinia heeft van nature een insectenwerende stof en kan zonder enige verduurzaming in aarde en water geplaatst worden.