Shell daagt studententeams uit om voor de Shell Eco-marathon, een Europese wedstrijd die elk jaar wordt gehouden, een voertuig te bouwen die zo zuinig mogelijk rijdt. Dit jaar vindt de race plaats van 4 tot 7 mei in het Duitse Lausitz. Aan de race doen 214 Europese teams mee, waarvan 9 Nederlandse teams, bestaande uit studenten en scholieren.

Sinds 1977 organiseert Shell de Eco-Marathon. Voor de vierde keer op rij doet het projectteam The Hydro Cruisers van De Haagse Hogeschool mee aan de Shell Eco-marathon. Zowel in 2007 als in 2008 zijn The Hydro Cruisers op de eerste plaats beëindigd en hebben zij tevens een wereldrecord gereden van 848 kilometer op 1 liter benzine. In 2009 is het team tweede geworden.

The Hydro Cruisers is een hardwerkend, multidisciplinair team, bestaande uit studenten van De Haagse Hogeschool. Zij werken samen met studenten van de Hogeschool Leiden en het ROC Mondriaan om opnieuw een podiumplaats te behalen met de Sharky 2.6, hun extreem zuinige zelfgemaakte auto. Met behulp van de sponsoren kunnen The Hydro Cruisers de Sharky 2.6 blijven verbeteren en innoveren.

Einde bericht

------------------------------------------------------------Noot voor de redactie niet voor publicatie:

Voor meer informatie:
Sanja Verhoeven
De Haagse Hogeschool Delft
Rotterdamseweg 137
2628 AL Delft

Telefoon: 015 - 26 06 241
E-mail: [email protected]
Website: www.eco-marathon.nl