Hypsos in Londen, 19 juli 2012 - "achter het grote schouwspel van de Olympische Spelen liggen krachtige, menselijke verhalen. Het doel van de tentoonstelling 'The Olympic Journey, Story of the Games' is tijdens de Spelen bezoekers van over de hele wereld te inspireren door een aantal opmerkelijke atleten en verhalen uit de rijke geschiedenis van de Spelen uit te lichten." BP en het Royal Opera House hebben hun krachten gebundeld samen met het Olympisch Museum om deze gratis tentoonstelling, ontworpen door  tentoonstelling ontwerper Hypsos, te realiseren in het Royal Opera House voor de duur van de Olympische Spelen.

The Olympic Journey, Story of the Games, is het Olympische verhaal via de inspanningen van oude en moderne Olympiërs en herinnert ons aan de buitengewone prestaties waartoe de mens in staat is. De tentoonstelling neemt bezoekers mee op een reis die begint in het oude Griekenland, de oorspronkelijke thuisbasis van de Olympische spelen, door middel van de visie van Baron Pierre de Coubertin, de man achter de heropleving van de Spelen vele eeuwen later. De tentoonstelling gaat verder met de verhalen en inspirerende prestaties van iconische Olympische atleten van de laatste honderd jaar Olympische geschiedenis en beschikt over alle van de Olympische medailles en fakkels van de moderne spelen.

Francis Gabet, directeur van het Olympisch Museum verklaarde eerder dit jaar: "exposities van het Olympisch Museum zijn al eerder tentoongesteld in verschillende Olympische gaststeden, maar deze tentoonstelling is bijzonder: het is veel ambitieuzer en brengt werkelijk de Olympische geest naar Londen.à¢â‚¬

Hypsos is volledig verantwoordelijk voor dit tijdelijke Olympisch Museum, dat deel uit maakt van de LOCOG (The London Organising Committee of the Olympic Games and Paralympic Games) en de London 2012 Cultural Olympiad. In nauwe samenwerking met Het Olympisch Museum in Lausanne, is de ontwikkeling van de tentoonstelling  aangestuurd door creative director Tim Anderson van Hypsos in London, waar ook de gehele content is ontwikkeld en de bijzondere AV technieken zijn ontstaan. Vanuit Nederland komt de productie en het projectmanagement. Opmerkelijk bij dit project is dat vanwege de zeer korte opbouw op locatie, de gehele tentoonstelling in alle geheimhouding in de panden van Hypsos in Soesterberg is opgebouwd, getest en geperfectioneerd om vervolgens half juli naar het Royal Opera House in Londen verscheept te worden.

à¢â‚¬¦..Over Hypsos

Hypsos is onderdeel van de veelzijdige Hypsos Groep, especialiseerd in 3D communicatie. Het onlangs geopende Infrastructure Gallery in Hong Kong, de tentoonstelling van Picasso in Abu Dhabi en het Johnson & Johnson paviljoen op de Olympische spelen in Peking zijn slechts een paar voorbeelden van de creativiteit en vakmanschap van Hypsos wereldwijd op het gebied van musea, tentoonstellingen, science centra en toeristische attracties.

Meer weten van dit bijzondere project? Neem contact op met Hypsos, tel 0346 357500, Ingrid Schat of mail naar [email protected]