(Persbericht) 28 Juli 2011, Londen Het Britse reisbureau Thomas Cook heeft een deal gesloten met de Nederlandse schrijfster Deborah Klaassen. In opdracht van het reisbureau schreef Klaassen drie Engelse reisverhalen voor kinderen, die gratis gedownload kunnen worden via http://book.flythomascook.com/kids-club/at-the-airport/stories/.

Deborah Klaassen debuteerde in 2010 bij uitgeverij Prometheus met de roman 'Bek dicht en dooreten!'. Deze literaire mix van chicklit en horror werd goed ontvangen door de media en er is inmiddels een tweede druk van verschenen. à¢â‚¬Å“Licht van toon, maar raak en vaak à©cht geestig beschrijft ze hoe het Laura in Londen als au pair vergaat,à¢â‚¬ aldus Trouw. Klaassen heeft ervaring met schrijven in het Engels want in 2009 studeerde ze af in Creative Writing aan de Brunel University of West London. Fay Weldon zei over 'Shut up and eat!', de Engelse versie van Klaassens debuutroman: à¢â‚¬Å“wildly imaginative and greatly entertaining - a fresh new voice.à¢â‚¬

De verhalen die Klaassen schreef voor Thomas Cook zijn gebaseerd op de mythologische tradities van populaire vakantiebestemmingen. 'The Ghost Island' speelt zich bijvoorbeeld af op San Borondà³n, het mysterieuze achtste Canarische Eiland dat in vele logboeken van ontdekkingsreizigers voorkomt, maar slechts af en toe vanaf de westkust van La Palma en El Hierro gezien kan worden. Het tweede verhaal,'The Magic Mirror', gaat over kleine Stevie, die op vakantie is in Antalya. Hij vindt een eeuwenoud betoverd stukje spiegel dat al zijn wensen kan laten uitkomen. Het laatste verhaal, dat pas later zal worden gepubliceerd, heet 'The Turkish Princess'. In dat sprookje zal Klaassen de lezer meenemen naar het oude Turkije, waar magie machtiger was dan de Sultan.

De geïllustreerde verhalen worden gratis aangeboden via de nieuwe flythomascook Kids' Club, waar kinderen ook educatieve spelletjes voor op reis kunnen downloaden.

Meer informatie over de auteur en 'Bek dicht en dooreten!' is te vinden op www.deborahklaassen.com.

Noot voor de redactie: à¢â‚¬Å“dit is een origineel persberichtà¢â‚¬.