(Persbericht) PERSBERICHT
Amsterdam augustus 2010

TIJD, DE 4E DIMENSIE
De tuinier is zich dagelijks bewust van het verloop van tijd bezig te zijn met zaaien, planten, wieden, groei, bloei en verval. Wie in een tuin werkt beleeft intensief het verloop van de dag en van de seizoenen. Het fenomeen ´tijd‘˜ inspireerde de redactie tot uiteenlopende artikelen voor dit Tuinjournaal. Het Tuinjournaal is een magazine dat wordt uitgegeven door de Nederlanse Tuinenstichting en ieder kwartaal verschijnt.

´SAMENGESTELDE BOMEN‘˜
Tuinen veranderen door de tijd heen. Wat te doen met de renovatie van een park dat bijna 100 jaar geleden in landschapsstijl werd aangelegd? Julia Voskuil behandelt deze vraag aan de hand van het Springerpark. Bij de reconstructie van het landgoed Oranjewoud werd specifiek rekening gehouden met het feit dat een aanleg doorgaans beperkt is tot zo‘˜n 100 jaar. Auke Boersma beschrijft deze reconstructie.
Het erven van een familielandgoed, dat van generatie op generatie doorgegeven wordt, brengt hele andere uitdagingen. Celia Egmond schrijft over het onderhouden van een familietuin vol historie.
Lucia Albers beschrijft hoe er in de landschapsarchitectuur ook gespeeld wordt met begrippen als ouderdom en tijd. Bijvoorbeeld door het toepassen van ´samengestelde bomen‘˜. Hierbij laat men een groep beukjes vergroeien tot een kolossale boom.

NTS NU OOK TE VOLGEN VIA TWITTER:
www.twitter.com/tuinenstichting

LUSTRUMSYMPOSIUM 24 september :
´Tuinarchitectuur anno 2010, de plant als bouwsteen‘˜

Op 24 september wordt het lustrumsymposium op Hogeschool Larenstein gehouden: een feestelijke interactieve dag met lezingen en workshops die begeleid zal worden door ontwerpers en studenten. Donateurs, introducees en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Meer informatie? Aanmelden? Mail dan naar: [email protected]

Missie
De NTs zet zich in voor zowel behoud als ontwikkeling van groen cultureel erfgoed en het bevorderen van kennis hieromtrent. Tevens organiseert de NTs zowel voor donateurs als andere belangstellenden cursussen, excursies en lezingen over tuinkunst; tuincultuur; tuin- en landschapsarchitectuur.
De Nederlandse Tuinenstichting is een onafhankelijke stichting met ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Daarnaast werkt de NTs zonder overheidssubsidie en is voor het voortbestaan voornamelijk afhankelijk van bijdragen van donateurs.
De jaarlijkse donatie bedraagt minimaal euro 42.00. Meld u aan bij de Nederlandse Tuinenstichting: Nieuwezijds Voorburgwal 75 sous, 1012 RE, Amsterdam 020 623 50 58 (ma t/m wo 10-13u), [email protected]; www.tuinenstichting.nl
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor redactie/niet bestemd voor publicatie
Wij hebben verschillend beeldmateriaal beschikbaar. Zowel van onze nieuwe huisstijl als inhoudelijk passend bij dit themanummer.
Mocht u vragen hebben of een recensie-exemplaar willen ontvangen, stuurt u dan een email naar [email protected] of bel naar 020-6235058 (ma t/m wo van 10.00-16.00u),
Met vriendelijke groet,
Esther van der Sluis
Communicatie Nederlandse Tuinenstichting