Moerdijk 8 april 2009. Scholen kampen steeds meer en vaker met ruimtegebrek. Betere doorstromingsmogelijkheden en een verslechterd economisch klimaat zijn hier de grondslag van. Dit laatste is vooral op ROC´s van toepassing daar studenten blijven doorstuderen. Bron: NOS Journaal.

Algeco is Europees marktleider van verhuur van tijdelijke ruimte. Hieronder vallen ook noodlokalen. Noodlokalen worden steeds populairder en gebruikelijker. Er worden van dergelijke units al volledig permanente scholen opgebouwd. Een groot voordeel is de flexibiliteit van deze units. Inkrimpen of uitbreiden is namelijk eenvoudig en snel gerealiseerd. Dat is voor scholen en gemeenten ontzettend belangrijk; leegstand kost immers ook geld!

Soorten en maten:
Units zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn natuurlijk ´kale´ units te leveren maar Algeco levert ook volledig ingerichte units. Een noodlokaal doet in veel gevallen niet onder voor een permanent klaslokaal. Van kapstok tot digitaal schoolbord: Het kan allemaal bij Algeco.

Samenwerking met Gemeenten:
Algeco heeft een nauwe samenwerking met gemeenten door heel Nederland. Onlangs nog heeft Algeco voor de gemeente Barneveld een prachtig gebouw opgeleverd na een vervelende calamiteit. Algeco helpt de basisschool en de gemeente dus letterlijk ´uit de brand´.

Duurzaamheid als uitgangspunt:
Overheidsinstanties zoals gemeenten krijgen steeds meer te maken met maatschappelijke vraagstukken zoals duurzaamheid. Een noodlokaal van Algeco past perfect binnen hun maatschappelijk stramien. Een noodlokaal wordt altijd hergebruikt. De gebruikte materialen zijn duurzaam en er is dus zeer weinig sloopafval. Dit in tegenstelling tot bij traditionele bouw: Traditionele schoolgebouwen moeten gesloopt en verwerkt worden. En tevens levert tijdelijke huisvesting vaak een aanzienlijke besparing op.

Heeft u vragen of behoeft u meer informatie naar aanleiding van dit persbericht? Kijk eens op onze website www.algeco.nl . Hier vind u tevens een aantal impressiefoto´s van door ons opgeleverde scholen.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular