Roelf Pater treedt op 1 oktober 2008 in dienst bij TKP Investments als hoofd Client Services en Investment Strategy bij TKP Investments. Roelf Pater (49) heeft jarenlange ervaring op het terrein van vermogensbeheer voor pensioenfondsen. Samen met het huidige team van specialisten zal hij met zijn kennis en ervaring een belangrijke bijdrage leveren aan de dienstverlening van TKP Investments.

Na zijn studie econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen begon Roelf Pater zijn loopbaan in 1985 bij AEGON, met als aandachtsgebieden het schadeactuariaat, financiën, asset liability management, mortgage backed securities (USA 1993-1995) en risk management. In 1997 stapte hij over naar Mn Services als controller van de beleggingsafdeling. Daar was hij vervolgens hoofd Financiën en Informatisering en in 2002 hoofd Asset Management. Vanaf 2006 was hij verantwoordelijk voor Fiducional Investments & Services bij ING Investment Management Europe en zorgde hij voor de integratie met AZL Fiducional Risicobeheer.

TKP Investments is onderdeel van TKP Pensioen, een 100% dochter van AEGON. TKP is fiduciair dienstverlener voor pensioenfondsen. Met haar integrale aanpak biedt TKP volledige dienstverlening aan pensioenfondsbesturen op het gebied van vermogensbeheer en bestuursadvisering. Strategische advisering, waaronder asset liability management (ALM), vormt hierbij een belangrijk onderdeel. Het vermogensbeheer bij TKP Investments wordt volgens het multi-management principe uitbesteed aan diverse specialistische vermogensbeheerders. Daarnaast voorziet TKP Investments in het dagelijkse beheer van de beleggingsportefeuilles, het risicomanagement en de integrale rapportage aan het bestuur, de beleggingscommissie en de toezichthouders.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular