(Persbericht) Bij Robert Pennekamp is het atelier open voor geïnteresseerden in beeldende kunst op 19 en 20 maart van 12 tot 18 uur; Oostenburgervoorstraat 1, Amsterdam

Ondanks eerdere berichten dat Robert Pennekamp niet mee mocht doen met de Open Atelier Route Plantagebuurt Centrum Amsterdam doet hij toch mee. Omdat het net buiten het gebied valt, doet Robert Pennekamp toch mee. Meestal zijn kunstenaars een beetje tegendraads en dat is maar goed ook. Want Robert pennekamp heeft een grote fabriekshal als atelier.

Schilderijen, beelden, installaties. Het is allemaal te zien. Genieten, kijken, en bewonderen. Want als je alles bij elkaar ziet lijkt het net alsof je een museum van moderne kunst binnen stapt. Een unieke locatie in Amsterdam Centrum. De schilderijen zijn kleurrijk en abstract figuratief. Het best te omschrijven als een mix tussen een nieuw soort Cobra en Abstract Expressionisme, maar dan toch even heel wat anders. geïnspireerd door schilders als VanderBraak, Louis Filcer, Basquiat, Brood, Antonio Saura, Joze Ciuha, is er toch iets geheel anders ontstaan. Een schilderij dat blijft boeien is mijn uitgangspunt. Het is een soort zoeken of een soort van meditatie. Heel geconcentreerd in het moment iets creëren is geweldig. Ik zie het als een uitstapje naar een andere wereld. Het is wel geschilderd alsof het snel gedaan is, maar eigenlijk is het niet zo,.Dat is het vreemde. De schilderijen komen tot stand door laag over laag neer te zetten. Een intuïtief en zoekend proces, waarbij ik de enige rechter ben. En ik ben voor mezelf helaas nog wel eens te streng. Het blijft ook 3 maanden in het atelier, voordat ik kan zeggen dat het af is en het zijn weg naar de buitenwereld kan vinden. Op zaterdag 19 maart en zondag 20 maart, van 12 uur tot 18 uur kunt u een kijkje komen nemen. Oostenburgervoorstraat 1-3, 1018 MN Amsterdam. Dat is tussen het Scheepvaart Museum en de molen van Oost Amsterdam. En eventueel kunt u dan nog meteen een stukje van de open atelierroute Plantagebuurt meepikken.