(Persbericht) Almere, 22 juli 2011 In het tweede kwartaal van 2011 zijn de HBO+ marketing- en communicatievacatures met 51 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De stijging in dit kwartaal is bijna een verdubbeling ten opzichte van de stijging in het eerste kwartaal van dit jaar (28 procent). Voor de invulling van vacatures werd in het tweede kwartaal vaker (45 procent) een beroep gedaan op intermediairs dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit blijkt uit een analyse van het landelijke online vacatureaanbod door USG Capacity, specialist op het gebied van werving & selectie en interim-management van marketing- en communicatieprofessionals.

Online professionals
Voor het derde kwartaal op rij is de toename van het aantal vacatures voor de online professionals het grootst. In het bijzonder nam de vraag naar search engine optimization/ search engine advertising marketeers (318 procent) en e-commerce marketing managers (253 procent) explosief toe. Ook de vraag naar online marketing managers en online marketing adviseurs steeg met meer dan 60 procent. Verder valt de groei van het vacatureaanbod voor communicatiefuncties op. De vraag naar PR adviseurs nam met 153 procent toe, die naar PR medewerkers met 85 procent en die naar communicatie managers met 54 procent.

Het vacatureaanbod neemt vooral toe in de sectoren: media & communicatie (113 procent), onderwijs & onderzoek (90 procent), ICT (86 procent) en de zakelijke dienstverlening (68 procent). In de sector overheid & non-profit was de stijging van de vacatures met slechts 8 procent aanzienlijk minder. In de maand juni was zelfs een daling van 11 procent zichtbaar binnen deze sector.

à¢â‚¬Å“Met opnieuw een flinke toename van het aantal vacatures trekt de arbeidsmarkt voor marketing- en communicatieprofessionals weer aan. De vooruitzichten voor het derde kwartaal zijn eveneens goed. Het zal niet lang meer duren voordat ook voor de marketing- en communicatieprofessionals de ´War for Talent‘˜ zal gaan losbarstenà¢â‚¬, aldus Wout Oosterhof, operationeel directeur USG Capacity.

Ieder kwartaal analyseert USG Capacity het aanbod van de marketing- en communicatievacatures in het hoger opgeleide segment op basis van de gegevens van Jobfeed. De arbeidsmarkt wordt ook op regionaal niveau en gesegmenteerd per branche in kaart gebracht.