(Persbericht) Tolingo breidt zijn repertoire uit

Hamburg, 12 oktober 2010 Het vertalersnetwerk Tolingo breidt zijn repertoire uit. Het vertalen van technische documentatie wordt vanaf vandaag gedaan door een team van internationale specialisten die in het desbetreffende vakgebied werkzaam zijn.

Vandaag de dag worden producten en hun bijbehorende technische documentatie naar een veelvoud aan landen geëxporteerd. "De behoefte aan technische vertalingen stijgt naarmate de globalisering toeneemt" vertelt Hanno von der Decken, de oprichter van Tolingo.

Bij Tolingo worden zowel specificatiebladen, constructie- en fabricagegevens, als handleidingen, gebruiksaanwijzingen, veiligheidsinstructies en handboeken vertaald. De opdrachten van dit online vertaalbureau worden wereldwijd vertaald door meer dan 6.000 gecertificeerde vertalers die gespecialiseerd zijn in het betreffende vakgebied.

Naast de technische vakkennis biedt de eenvoud van het onlinesysteem ook grote voordelen voor de klanten. Al bij het laden van de technische tekst toont de kostencalculator de prijs en de levertijd van de opdracht. De geladen technische documentatie wordt aan de beste vertalers doorgestuurd. Deze bewerken de technische documentatie rechtstreeks op het in eigen beheer ontwikkelde internetplatform. Het bestand hoeft daardoor niet op een andere computer gedownload te worden. "Alle teksten, die vaak erg gevoelige informatie bevatten, worden door onze medewerkers zeer vertrouwelijk behandeld", licht Von der Decken toe.

Perscontact: Rebekka Mà¼ller; Tolingo GmbH, Planckstr. 13, 22765 Hamburg, tel. +49 40 413 583 302,
e-mail: [email protected], web: http://www.tolingo.nl, http://www.tolingo.de, http://www.tolingo.com

Het online vertaalbureau Tolingo is in 2008 opgericht. Het bedrijf heeft 30 medewerkers in Hamburg en wereldwijd meer dan 6.000 gecertificeerde vertalers, waartoe klanten via www.tolingo.nl toegang hebben - 24 uur per dag. De taalexperts zijn afkomstig uit 26 belangrijke vakrichtingen en leveren kwalitatief hoogstaande vertalingen, variërend van een sollicitatiebrief, gebruiksaanwijzing en zakelijk aanbod tot aan juridische documenten. Klanten kunnen bij Tolingo kiezen uit meer dan 220 verschillende talencombinaties.