De hotelprijsvergelijker www.trivago.nl heeft de meest favoriete wereldwijde strandhotels in een top tien samengesteld.

Dà¼sseldorf, 2 juni 2009. De zomer staat voor de deur en veel reizigers zien er naar uit om lange zonnige dagen aan zee doorbrengen. De top strandbestemmingen verleiden gasten met hun kristalheldere water en hagelwitte zandstranden hier vindt men hotels die het woord strandvakantie een nieuwe betekenis geven. De hotelprijsvergelijker trivago heeft de momenteel populairste wereldwijde strandhotels onderzocht gebaseerd op hotelbeoordelingen van reizigers.

1. Jumeirah Beach Hotel, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Wie zich in de woestijnstad Dubai van de massa ambitieuze bouwprojecten wil onderscheiden moet iets te bieden hebben. Eà©n van deze unieke hotels is het Jumeirah Beach Hotel. Hier klopt gewoon alles: de pretentieuze architectuur van het hotel in de vorm van een golf, de superieure service en de perfecte locatie aan het mooiste strand van de Perzische Golf met zelfs een privà© haven als startpunt voor avontuurlijke zeiltochten.

2. Rheeti Rah, Malediven

Het Rheeti Rah Resort is op Malà©, het hoofdeiland van de Malediven, te vinden. Het resort is een van de mooiste van de eilandengroep en maakt de gast tot een verwende kluizenaar. De vele luxe ingerichte bungalows bevinden zich op een afzonderlijke locatie direct aan het strand of op het water - zo krijgt elke gast zijn eigen persoonlijke stukje Malediven. De 700 medewerkers op de maximaal 200 vakantievierders laten geen enkele wens onvervuld.

3. Grand Hotel Residencia, Gran Canaria, Spanje

Grand Hotel Residencia bevindt zich in Maspalomas, het palmrijke resort aan de zuidzijde van het eiland Gran Canaria. Het luxe hotel in Spaanse koloniale stijl is gelegen in een adembenemend landschap; door de hete Afrikaanse woestijnwinden heeft zich een uniek duinlandschap gevormd die sterk aan de Sahara doet denken - een unieke strandervaring.

4. Cocoa Island, Malediven

Op à©à©n van de privà©-eilanden van de Malediven is een resort gebouwd dat modern en traditie combineert; het Cocoa Island Resort. Van het hoofdgebouw steken houten looppaden over de zee uit. Deze verbinden de luxe villa´s, gebouwd in de stijl van de lokale vissersboten, met het eiland. De warme kobaltblauwe zee is perfect voor lange duiktochten en bootexcursies tijdens zonsondergang, die met een beetje geluk door dolfijnen begeleid worden.

5. Le Touessrok, Mauritius

Ten oosten van Madagaskar, in Trou d'eau Douce op Mauritius bevindt zich het vijfsterren hotel Le Touessrok. Het in een spectaculaire lagune liggende resort biedt ruime villa´s met uitzicht op de Indische Oceaan. Bijzonder pronkstuk is de golfbaan van dit hotel; per speedboot arriveert men op een klein eiland die een door Bernhard Langer ontworpen golfbaan herbergt. Voor een meer relaxte ervaring kan men zich naar een eilandje, in het bezit van het hotel, laten varen - voor een privà© Robinson Crusoe ervaring.

6. The Datai, Maleisië

Het strand resort The Datai is gelegen aan het witte strand van het Maleisische eiland Langkawi. Te midden van onaangetast tropisch regenwoud vinden natuurliefhebbers een exclusief resort. Het resort combineert het comfort van een vijfsterren hotel met de beslotenheid van het regenwoud met inbegrip van contact met wilde dieren en tropische planten. Sportenthousiastelingen kunnen zich uitleven op de golf- of tennisbaan of het regenwoud per mountainbike ontdekken.

7. The Sarojin, Thailand

Hotel The Sarojin bevindt zich in het Thaise vakantiegebied Khao-Lak dat beroemd is om zijn kilometerslange stranden. Of reizigers nu op zoek zijn naar lange wandelingen of wateractiviteiten; een voorgelegen rif beschermt het privà©strand van het hotel zodat een onverstoorde strandbelevenis het hele jaar door gegarandeerd is. Het geheel wordt gecompleteerd met Thaise massages en privà©diners op het strand.

8. Four Seasons, Bali

Aziatische cultuur en pure levenskunst vindt men in Four Seasons op het vulkanische eiland Bali à¢â‚¬à…“at Jimbaran Bay. Reizigers kunnen zich terugtrekken in een tropisch paradijs met spirituele stranden en mystieke rotsen. De ruime Balinese villa´s met privà©zwembad en buitendouche zijn slechts enkele meters van het strand verwijderd.

9. Iberotel Makadi Beach Hotel, Egypte

Het onderwaterleven van de Rode Zee met zijn koraalriffen is een mekka voor duikers en snorkelaars. Niet ver van de stad Hurghada en direct aan het strand van Makadi Bay bevindt zich het Iberotel Makadi Beach Hotel dat zijn eigen privà©rif aan het hotelstrand heeft. De tuin en het zwembadgedeelte met de vele bloemen zijn de perfecte plek om te relaxen tijdens een zonsondergang. Een uitgebreid entertainmentprogramma met activiteiten als buikdansen, sport en taalcursussen biedt afwisseling.

10. Hotel Kurhaus Binz, Duitsland

Hotel Kurhaus Binz, herkenningspunt van de stad Binz, bevindt zich vlakbij de pier. Het hotel biedt zijn gasten een mix van modern vijfsterren comfort met de mondaine flair van de jaren 20. Vanaf het terras van het huis hebben gasten een fantastisch uitzicht op het kilometerslange Baltische zeestrand. Een uitgebreid aanbod aan wellnessfaciliteiten met een binnen- en buitenzwembad zorgt voor ontspanning ongeacht welk weertype.

Deze rangschikking is gebaseerd op de op www.trivago.nl best beoordeelde hotels in de categorie ´strandhotels´. trivago heeft meer dan 15 miljoen hotelbeoordelingen uit verschillende bronnen zoals TripAdvisor en HolidayCheck op zijn website.

Beschikbaar voor publicatie bij vermelding van de bron trivago

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular