Vlaardingen, 4 september 2009 De gemeente Vlaardingen wint de ´Tango Topgemeente Award´. De award van de keten van onbemande tankstations is een erkenning voor een optimaal verlopen vergunningstraject.
Wethouder Van der Zwan van Economische Zaken ontvangt de award maandag 7 september om 9.30 uur uit handen van Martijn Hazebroek, woordvoerder van Tango.

De uitreiking vindt plaats tijdens de officiële opening van het nieuwe Tango tankstation aan de Heliniumweg 2a in Vlaardingen. à¢â‚¬à…“Bij het doorlopen van het vergunningstraject was de gemeente Vlaardingen uitermate besluitvaardig, pragmatisch en pro-actief. Dankzij de gemeente hebben we op deze locatie snel een nieuw tankstation kunnen realiseren. Aldus Martijn Hazebroek.

Gemeente Vlaardingen vlot vergeleken met andere gemeentes
Tango heeft de award vorig jaar in het leven geroepen nadat steeds vaker bleek dat er enorme verschillen tussen gemeentes bestaan bij de behandeling van vergunnings¬aanvragen. Bij de gemeente Vlaardingen is alles voorspoedig verlopen. Binnen tien maanden waren de vrijstellings- en vergunningsprocedures doorlopen. Ter vergelijking: in sommige gemeentes is Tango al zes jaar bezig met dezelfde procedures. Martijn Hazebroek: à¢â‚¬à…“Als procedures zo bizar lang duren zijn er alleen verliezers. Zowel de gemeente als Tango maken extra kosten voor het iedere keer opnieuw in behandeling nemen van de aanvragen. Bovendien loopt Tango jaren inkomsten mis. Maar de belangrijkste verliezers zijn de inwoners van de gemeente. Zij profiteren pas jaren later van lagere brandstofprijzen. Niet alleen bij ons, maar ook bij onze concurrenten. Uit ervaring weten we namelijk dat de brandstofprijzen in de hele gemeente omlaag gaan als wij ons ergens vestigen.

Gratis tankbeurten
Tango reikt de award ieder jaar uit. Aan de award is een waarde verbonden van 2.000 liter aan gratis tankbeurten. De eerste 100 inwoners van Vlaardingen die vrijdag 11 september om 13:00 uur komen tanken krijgen 20 liter gratis brandstof.

Over Tango Vlaardingen
Tango Vlaardingen is het 115e Tango tankstation. Van maandag 7 t/m zondag 13 september tanken klanten in Vlaardingen met een speciale introductiekorting van maar liefst 12 eurocent op alle brandstoffen. Op een volle tank van 50 liter besparen klanten zo al snel à¢à¢â‚¬Å¡¬ 6,-. Het tankstation is iedere dag van de week 24 uur geopend.
U vindt het tankstation aan de Heliniumweg 2a - een zijstraat van de Deltaweg tussen tuincentrum Staelduinsebos en bouwmarkt Gamma.

Over Tango
Tango, oprichter van het marktsegment ´onbemand tanken´ in Nederland, heeft sinds de opening van haar eerste onbemande tankstation in 2000 in Nijmegen succesvol gewerkt aan het opstarten van een landelijk netwerk. Omdat Tango tankstations onbemand zijn en daardoor bespaard kan worden op personeelskosten, kan Tango kwaliteitsbrandstof in Nederland aanbieden tegen gunstige prijzen. De korting is direct verwerkt in de brandstofprijs die voor iedere automobilist geldt. Er zijn op dit moment 115 Tango tankstations in Nederland. Tango streeft ernaar om door te blijven groeien om iedereen goedkoper te kunnen laten tanken.

Website: http://www.tango.nl