Bij een zieke werknemer en dreigend langdurig verzuim moet de werknemer begeleid worden volgens de Wet Verbetering Poortwachter.
Het Poortwachtersloket biedt een totaalpakket aan bij de ondersteuning van zieke werknemers. De kracht van deze applicatie is dat de werkgever geheel vrij is in de keuzes die hij wil maken te opzichte van de begeleiding.
Begeleiding door de werkgever
Met het Poortwachtersloket is er de mogelijkheid dat de werkgever zelf het re-integratiedossier opbouwt en hierbij gebruik kan maken van de kostenloze verzuimsoftware. De software is op een speciale website te vinden,

www.poortwachtersloket.nl.
Met de software kan de werkgever het totale re-integratiedossier en re-integratietraject zelf beheren en opbouwen. De website zal e-mails sturen wanneer en welke actie moet worden ondernomen.
Verder kan het Poortwachtersloket altijd ondersteunen met bedrijfsartsen, arbeidsdeskundige en casemanagers.

Begeleiding door het Poortwachtersloket
Naast de mogelijkheid om als werkgever het re-integratiedossier zelfstandig op te bouwen kan het Poortwachtersloket ook het gehele of een deel van het re-integratietraject voor de werkgever invullen. Maar ook hier is de werkgever vrij om te kiezen, zo kan de werkgever ervoor kiezen zijn eigen bedrijfsartsen en arbeidsdeskundige in te zetten en het casemanagment uit handen te geven aan het Poortwachtersloket, of het totale of een deel van het traject door het Poortwachtersloket te laten invullen. Zo kunnen de casemanagers van het Poortwachtersloket bijvoorbeeld alleen het 1e of 2e spoor invullen.
Voor bovenstaande situaties geldt dat het Poortwachtersloket online het re-integratiedossier kan bijhouden en zo altijd overzichtelijk is hoe de zaken er voor staan. Maar ook hierin is de werkgever vrij in zijn keus, hij kan er ook voor kiezen om alles alleen à¢â‚¬Å“offlineà¢â‚¬ te registreren.

Meer informatie vindt u op www.poortwachtersloket.nl.
Poortwachtersloket.nl
Admiraal Helfrichweg 2M
2901AB Capelle aan den IJssel
T: 010 - 264 30 42
F: 010 - 450 29 31

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular